Bílí Tygři Liberec

Jan Ordoš: V utkání proti Karlovým Varům jsme ukázali vůli

Date of publication Author Jaroslav Vondrák

Liberec - Mladík Jan Ordoš se v průběhu letošní sezóny zabydlel v kádru A-týmu, na chvíli dokonce v první formaci. Byl to právě on, kdo v duelu s karlovarskými Energetiky vstřelil první branku Tygrů a zahájil tak obrat, který Libereckým nakonec přinesl tři body. "Byl to nervák, ale tyto zápasy nás skvěle připraví na play-off," usmíval se po zápase jedenadvacetiletý útočník.

Jak bys zhodnotil dnešní utkání? Šlo o zápas prvního s posledním, ale na ledě to tak nevypadalo.
Karlovy Vary byly po dvě třetiny lepší. My jsme zaostávali v osobních soubojích, všude jsme byli druzí. Před třetí třetinou jsme si řekli, že ne ně vlétneme a budeme hrát i trochu riskantněji. Povedlo se to, dali jsme tři branky a bereme tři body.

Vzhledem k výsledkům vašich soupeřů v boji o čelo tabulky, může být tato výhra velmi důležitá, že?
Určitě. Myslím, že jsme ještě zvýšili náskok na Třinec, to je skvělé. Každá výhra potěší, ale musíme zůstat pokorní a makat dál. Takhle vyrovnané zápasy jsou prospěšné i jako trénink na play-off. Jan Ordoš v tvrdém souboji u mantinelu

Vstřelil jsi první libereckou branku, jak ke gólu došlo?
Vzal jsem si puk v rohu a snažil jsem se dostat co nejvíc do středu kluziště. Dostal jsem trochu prostoru, vystřelil jsem a naštěstí to tam spadlo. Jsem za to rád, o to spíš, že nás to nakoplo k obratu.

Co rozhodlo o tom, že jste dnešní zápas dokázali otočit?
Myslím, že dnes jsme dokázali velikou vůli a chuť po vítězství. Takovéto zápasy ukazují charakter týmu a my jsme ho dnes ukázali. Vary hrají velmi bojovně a je to nepříjemný soupeř. Nám se v poslední třetině podařilo být efektivní, proměnili jsme šance, které jsme měli a překlopili zápas na svoji stranu.

Jak v kabině vnímáte to, že jste první v tabulce?
Samozřejmě to víme, ale nijak to neřešíme. Snažíme se jít zápas od zápasu a pokaždé bodovat. Teď se nám povedla vítězná série, takže jsme si vybudovali i náskok. Byli to většinou zápasy, které jsme vyhráli o gól nebo dva, ale byly to výhry za tři body. Tygři gratulují Janu Ordošovi ke gólu

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Sbírej oficiální kartičky TELH! Druhá série pro sezonu 2023/24 je venku

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Z našeho fanshopu

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit