Bílí Tygři Liberec

Jan Ordoš: Musíme dál vítězit!

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Pět výher v řadě. Tak zní současná bilance Bílých Tygrů. O prodloužení této šňůry se budou naši hráči pokoušet už dnes proti Třinci. “Šesté místo je na dostřel, jednoznačně ho chceme vybojovat,” říká mladý forvard Jan Ordoš.

Je na atmosféře v kabině znát, že se vám konečně začalo dařit?
To rozhodně. Je to samozřejmě dobře, můžeme být trochu víc v klidu, ale dnes už to bude zase úplně jiný zápas. Náš cíl je teď jednoduchý, po pěti výhrách v řadě chceme přidat i tu šestou.

Až dosud jste se stále pohybovali za hranicí play-off, věčné dotahování muselo být psychicky náročné?
Bylo to docela hrozné. Byli jsme 11. nebo 12., jednou jsme vyhráli a pak zase prohráli. Vůbec jsme se neposouvali. Zkrátka to bylo frustrující. Teď už jsme alespoň poskočili na sedmé místo, což vypadá přeci jen lépe. Jenže to nic neznamená, můžeme jednou prohrát a zase budeme desátí. Potřebujeme pořád vyhrávat. V úvodu sezony se nám nedařilo, tak to teď musíme nahnat.

Doteď jste bojovali především o účast v předkole play-off. Rázem je ve hře také šesté místo, pomýšlíte i na něj?
Koukal jsem na to. Tabulka je hrozně vyrovnaná. Pořád ještě nikde nejsme, můžeme klidně z desítky také hodně rychle vypadnout. Na druhou stranu je pravda, že na Olomouc ztrácíme jenom dva body. To je určitě hratelné. Jednoznačně chceme na šesté místo poskočit.

Vzhledem k průběhu sezony jste se nejspíš rozjeli skutečně v pravou chvíli?
Doufám, že to bude pokračovat. Je lepší to chytit alespoň v závěru a před případným play-off se dostat do psychické pohody. Náš trenér v jednom rozhovoru říkal, že pokud se teď zvedneme, můžeme ještě do bojů v play-off pořádně promluvit. Všichni tomu věříme.

Jan Ordoš zakončuje

V neděli jste zvítězili 3:0 v Mladé Boleslavi. Prolomili jste tím své letošní “venkovní prokletí”?
Doufám v to. Ale jeden zápas ještě nic v naší situaci neřeší. Teď jedeme v pátek do Chomutova, příští úterý budeme hrát v Pardubicích. Také to budou nesmírně důležitá utkání a až tam se ukáže, jak na tom jsme.

Bude se právě v těch zápasech lámat sezona?
Přinejmenším to hodně napoví, kdo bude hrát předkolo, kdo postoupí přímo a na koho zbyde play-out. Víme, že půjde o důležité zápasy, ale v tuhle chvíli musíme především myslet na Třinec.

Dnes vás čeká Třinec, tedy třetí tým tabulky. Je v současné chvíli, kdy každý z týmů bojuje o umístění, mezi zápasy s různými soupeři vůbec rozdíl?
Teď už je jedno, s kým hrajeme. Do jisté míry je to i naší situací v tabulce. Potřebujeme získávat body proti všem. Možná se pozmění taktika, příprava je trošku odlišná a každý hraje trošku jiným stylem, ale naše nasazení bude stejné. Musíme pořád makat na sto procent a udělat maximum pro výhru.

Před týdnem ses proti Brnu postaral o dva góly, proti Zlínu jsi dal jeden. Zvedlo ti to sebevědomí?
Jistě, potěšilo mě to. Hlavní ale je, že tým vyhrává. V posledních dvou zápasech jsem měl nějaké šance, které mě mrzí. Měl bych se trefovat častěji. Ale jak říkám, když bude tým vyhrávat, klidně ať se mi nedaří. (úsměv)

Ordoš se trefil

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Z našeho fanshopu

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit