Bílí Tygři Liberec

Ján Lašák: Je to kritická situace, všichni to víme. Musíme si vše zasloužit, jinak to nejde

Date of publication Author Kryštof Rossmann

Brno - Tygři na ledě brněnské Komety bojovali do poslední chvíle, nepříznivý stav 0:2 z první třetiny ale vymazat nedokázali. Zápas přišel novinářům zhodnotit brankář Ján Lašák, který se ohlédl i za velmi těsnou úvodní brankou zápasu.

Věděl jsi při první brance Komety, že je kotouč před nebo za čarou?
Bylo to velmi těsné, v té chvíli jsem sám nevěděl, jestli je to gól nebo ne, bylo to hrozně na hraně. I pro mě to bylo velmi na hraně. Nebyl čas nad ničím pořádně přemýšlet, rychle přišla střela, stihl jsem jen reagovat a ruku jsem tahal hned ven z branky. Nemůžu posoudit, zdali to byl gól. Jestli platí gól i pokud kotouč není vidět, tak je to dedukce sudích. Nemyslím, že bych puk měl v košíku, protože jsem ho nechytil úplně ideálně, měl jsem ho v dlani. I toto může hrát velkou roli. Musím si situaci pustit, ale už to stejně nevrátíme.

Měla první inkasovaná branka vliv i na tu druhou?
Měla. Byl to vlastně hned protiútok, takže to vliv mělo. Nechci ale, abychom nějak ničili výkon soupeře. Vyhráli, vyhrávají v sérii 3:0. My jsme liberečtí hráči, kteří se budou bít do konce a nic protivníkovi nedají zadarmo. Plakat nyní není na místě.

Jak se zvednout a zkusit zlomit nepříznivý stav?
Je to kritická situace, všichni to víme. V prvním zápase byla jedna střela, v druhém druhá, rozhodující a ve třetím gól, negól v uvozovkách. Rozhodují strašně malé věci, jako my jsme si v Liberci dali dva vlastní góly, tentokrát se to může stát jim. Musíme tomu jít naproti, na náhody nevěřím, všechno v životě si je potřeba zasloužit. Je to jediná cesta, kterou můžeme jít a jak sérii zdramatizovat. Musíme tomu věřit. V neposlední řadě se to pokusíme udělat pro lidi, kteří v Liberci na hokej chodí. Počty diváků se zvýšily, a chceme alespoň lidem zprostředkovat ještě jeden zápas, aby si užili atmosféru finále.



Takže cílem bude si výhru ještě víc zasloužit?
Přesně tak. Ode mě až po posledního hráče si musíme vítězství zasloužit, jinak to nejde. Všechno si je třeba zasloužit. Jak tu jedinou výhru ve finále i góly i situace. Vše si je třeba zasloužit.

Kometa hrála ve třetí třetině velmi pozorně. Jak jejich defenzivní činnost hodnotíš?
Postaví se ve třech na modrou čáru a dva na červenou. Betonují hru a spoléhají se na svůj talent, který mají. Puky vyhazují ven golfáky. Musíme nalézt způsob, jak překonat jejich obranu a dostat se do šancí. Neměli jsme 2 na 1, neměli jsme brejk. Neměli jsme situaci, která by nás mohla nakopnout.

Bude čtvrtý zápas nejtěžší na psychiku?
Ne, vůbec. V této situaci už to není o psychice, ale je to o tom, že už nemáme co ztratit. Možná naopak o to budeme hrát uvolněněji.



Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Sbírej oficiální kartičky TELH! Druhá série pro sezonu 2023/24 je venku

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Z našeho fanshopu

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit

Rohožka sezona 23/24

690 Kč
Koupit

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit