Bílí Tygři Liberec

Hokejová liga mistrů rozlosována! Tygři narazí na Växjö, Davos a Cardiff

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Kolín nad Rýnem/Liberec - Ve středu odpoledne byly v Kolíně nad Rýnem vylosovány skupiny následujícího ročníku Hokejové ligy mistrů. Tygry nečekají vůbec lehcí soupeři. Ve skupině E totiž narazí na švédské Växjö Lakers, švýcarský Davos a tým z Britských ostrovů Cardiff Devils.

Liga mistrů bude mít od nové sezóny nový model. Zakládající týmy ztratily svou jistotu účasti, do evropské soutěže už se tak probojují jen ta nejlepší mužstva. Zároveň byl snížen počet účastníků z 48 na 32. Ve středečním losu figurovali Bílí Tygři, jakožto vícemistři extraligy v druhém losovacím koši. Liberec byl nakonec vylosován do skupiny E, kde se střetne s týmy Växjö Lakers (Švédsko), HC Davos (Švýcarsko) a Cardiff Devils (Velká Británie).

Tým z Växjö je poměrně mladý. Založen byl totiž až v roce 1997. S Tygry se zatím nikdy neutkal, i tak není pro české fanoušky úplnou neznámou. V minulém ročníku se v základní skupině potkal s naším rivalem z Mladé Boleslavi a po tuhém boji nakonec vybojoval postup do vyřazovací části. V ní dokráčel až do semifinále, kde nestačil na pražskou Spartu.

Lakers patří mezi nejlepší Švédské týmy. V uplynulé sezóně ovládli, stejně jako Severočeši, základní část, jenže už ve čtvrtfinále nestačili na Malmö a play-off tak pro ně skončilo neúspěchem.

HC Davos si musí spousta libereckých příznivců pamatovat. Na tradiční švýcarský celek totiž hráči z města pod Ještědem narazili v osmifinále Ligy mistrů 2015/16. Šelmy favorizovanému Davosu statečně vzdorovaly, ale nakonec musely před svým soupeřem sklonit hlavu.

Letošní sezónu to celek z nejvýše položeného evropského města dotáhl ve své domácí soutěži až do semifinále, čímž si zajistil účast Lize mistrů. O zlato si ale nakonec nezahrál, jelikož podlehl 2:4 na zápasy Zugu.

Anglické mužstvo Cardiff Devils zná z české kotliny nejspíše málokdo. V hokejové lize mistrů si Ďáblové odbydou svou premiéru. V uplynulém ročníku si nevedli vůbec špatně, vyhráli základní část a v rozhodujícím zápase o titul jen těsně podlehli Sheffieldu.

Naše mužstvo tak v základní skupině čekají velice zajímaví a těžcí soupeří. Do vyřazovací části můžou postoupit ale pouze dvě mužstva. Budou mezi nimi i Tygři? Na to si budeme muset počkat.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Klub uplatnil opci u tří hráčů

Ve finále Zlaté helmy hned dva Tygři!

Od středy týdenní inventura fanshopu