Bílí Tygři Liberec

Hlavní úkol během pauzy? Dobře zregenerovat, prozrazuje asistent Karel Mlejnek

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Startuje reprezentační přestávka, která potrvá téměř tři týdny. Ani během ní ovšem nebudou Bílí Tygři zahálet. "Chceme, aby kluci nabrali chuť do závěrečné fáze sezony," vysvětluje asistent trenéra Karel Mlejnek. Tomu přizpůsobil realizační tým program.

Prakticky od Vánoc hraje váš tým tři zápasy týdně. Jak podle vás hráči tuto zátěž zvládli?
Nechci se moc vracet do historie, přeci jen žijeme hlavně současností. Myslím si, že kolem Vánoc, než přijel zbytek realizačního týmu z mistrovství světa do 20 let, jsme statisticky udělali stejných 1.3 bodu na zápas, jako do té doby. Alespoň se nám podařilo udržet určitý standard, ale pořád jsme doufali v trochu více. Během ledna jsme se po ne zrovna úspěšných výsledcích s Vítkovicemi a v Hradci Králové mobilizovali a zvládli čtyři domácí a jeden venkovní zápas v řadě.

Jak se ukázalo, tato šňůra vám umožnila vrátit se do pozic zajišťující play-off.
Před klukama smekám klobouk, zvládli to skvěle. Myslím si, že nám tato minisérie dala naději bojovat klidně i o tu vytouženou šestku. Jsme ve fázi, kdy spousta mužstev hraje o jednu přímou místenku do čtvrtfinále. Naštěstí jsme mezi nimi.

Sledujete v tuto chvíli také matematiku, kolik bylo kdy potřeba bodů k postupu do play-off?
Nevím sice úplně přesně, kolik bývalo historicky potřeba na šesté místo, ale na desátou příčku to bývalo vždy kolem 72 či 73 bodů. To je teď přimární cíl všech mančaftů, které se v našem okolí pohybují. I Mladá Boleslav a Chomutov stále bojují o play-off, je nás sedm klubů na pět míst. Dá se očekávat, že to bude souboj až do konce.

Zažil jste někdy podobně náročný program, jaký vás čekal v úvodu tohoto roku?
Není to v českém hokejovém kalendáři příliš běžné. Tím, že jsme postoupili do semifinále hokejové Ligy mistrů, byl náš lednový program extrémně náročný. Od nějakého 20. prosince, kdy jsme hráli doma s Mladou Boleslaví, měli kluci volno tak akorát na Štědrý den a na Silvestra. Jinak jeli v podstatě nonstop.

Filip Pešán a Karel Mlejnek

Pomohla vám v této době existence farmy?
Myslím si, že ano. Už jenom tím, že jsme mohli v případě potřeby doplnit kádr o kluky z Benátek. Příkladem jsou Ondra Chrtek nebo Patrik Maier, kteří nám extrémně pomohli. No a v Champions Hockey League jich hrálo ještě víc. Měli jsme vždy kam sáhnout.

Nyní vás čeká takřka třítýdenní pauza. Odehrajete během ní nějaká přípravná utkání?
Po velkých diskuzích jsme se s kolegy domluvili, že potřebujeme především to, aby kluci pořádně zregenerovali a získali chuť do závěru sezony. Víme, že někteří soupeři z okolí mají naplánované přípravné zápasy s týmy z KHL, Třinec či Vítkovice dokonce vyrážejí na turnaje. My se rozhodli, že především dobře potrénujeme.

Jak konkrétně bude toto období ve vašem podání vypadat?
Po zápase s Pardubicemi mají kluci pět dní volna. Poté absolvujeme dva čtyřdenní tréninkové bloky, po nichž budou mít kluci trochu volna. Ve druhém tréninkovém bloku, který ukončíme ve středu 21. února, uvažujeme nad nějakým modelovým utkáním s Benátkami nad Jizerou. Po jednodenním volnu se od pátku 23. února začneme chystat na dvojzápas s Jihlavou. Budeme mít tři dny na vyladění formy a nachystání na závěr základní části.

Po třech týdnech volna pro změnu sehrajete čtyři zápasy během sedmi dní. To bude skok z extrému do extrému, že?
Rozhodně. Proto v posledním čtyřdenním bloku uvažujeme nad tím modelovým utkáním, aby hráči získali nějaký rytmus. Herní nácvik bude i součástí tréninku, takže z toho kluci úplně nevypadnou, ale pořád to bude velmi náročné. Hlavně v prvních dvou po sobě jdoucích zápasech budeme potřebovat od začátku chytit dobrý herní rytmus. Půjde o nesmírně důležitá utkání, souboj o klíčové body. Doufám, že se nám vydaří.

V tomto týdnu začíná velký sportovní svátek, vypuknou olympijské hry. Budete společně jako tým během pauzy sledovat olympijský hokejový turnaj?
To naplánované zatím nemáme. Olympiádu, a nejen hokej, ale i ostatní sporty, samozřejmě bude sledovat asi každý z nás. Určitě to bude hlavní téma všech rozhovorů, kluci budou důkladně rozebírat Martina Bakoše, který tam bude hrát za Slovensko. (úsměv) Jestli se na něco budeme třeba dívat společně, to se teprve uvidí.

Karel Mlejnek v debatě s rozhodčím

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Ve finále Zlaté helmy hned dva Tygři!

Od středy týdenní inventura fanshopu

Nad(h)led #33: Adam Najman nejen o nadcházejícím angažma ve Finsku

Z našeho fanshopu

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit