Bílí Tygři Liberec

Filipa Pešána čeká u dvacítky první zkouška

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Kromě postů trenéra a sportovního manažera Bílých Tygrů působí letos nově Filip Pešán také u reprezentační dvacítky. A právě zde ho už v úterý od 17:30 čeká první zkouška. Jeho tým vyzve Švýcary.

S juniorským národním sice již Filip Pešán během června absolvoval soustředění, až nyní ho však čeká také zápasová premiéra na české střídačce. Kromě úterního zápasu se Češi se Švýcarskem utkají také ve středu. Pešánovi se na srazu hlásila celá řada hráčů působících v zámořských soutěžích, mezi nimiž nechybí ani odchovanec Bílých Tygrů Marek Zachar.

Mladý talent Marek Zachar
Marek Zachar si před odchodem do zámoří zahrál i za liberecké áčko.

Právě i díky účasti těchto hráčů je pro Pešána toto dvojutkání nesmírně důležité. "Všechny budeme pečlivě sledovat. Další příležitost pak už nebude, neboť krajánci v polovině srpna odlétají do zámoří,“ vysvětluje. V nominaci se nacházejí například oba Češi vybraní v prvním kole letošního draftu, Martin Nečas a Filip Chytil, ale také řadu jmen, jež už oblékala dres dvacítky na loňském světovém šampionátu.

Švýcaři do Brna, kde se dvojzápas uskuteční, zamířili bez jedničky draftu Nica Hischiera, i tak však nehodlají být snadnou překážkou. "Chceme sázet na kolektivní pojetí, agresivní hru, na dodržování systému a také na bojovnost,“ prozrazuje kouč Pešán recept, který chce dvacítce vštípit.

Spolu s asistenty Rostislavem Vlachem a Miroslavem Přerostem mají k dispozici v realizačním týmu také trio libereckých zástupců. Vypomáhat i u dvacítky budou Filipu Pešánovi videokouč Aleš Vladyka, trenér brankářů Martin Láska nebo kondiční kouč Aleš Pařez.

Jak Pešánova premiéra proti Švýcarsku dopadne? Úvodní buly padne v úterních 17:30, středeční zápas odstartuje ve stejný čas.

Trenér Pešán rozdává pokyny

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Nad(h)led #33: Adam Najman nejen o nadcházejícím angažma ve Finsku

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Z našeho fanshopu

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit