Bílí Tygři Liberec

Filip Pyrochta oblékne dres národního týmu!

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Příští týden čeká českou reprezentaci dvojutkání proti Slovensku a Bílí Tygři budou mít na této akci své zastoupení. Svou premiéru v dresu národního týmu si odbude talentovaný bek Filip Pyrochta.

Na první reprezentační akco nové sezony dostane příležitost celá řada nováčků. Do týmu Josefa Jandače se podívá hned čtrnáct debutantů. "Tenhle termín je specifický. Začíná ruská KHL, naše týmy mají Ligu mistrů nebo přípravné zápasy," vysvětluje hlavní kouč národního týmu svou volbu.

Právě termínová kolize s Champions Hockey League se Bílých Tygrů týká ve velké míře. Dvojutkání se Slovenskem se uskuteční v Třinci a Žilině 23. a 24. srpna, přitom právě ve čtvrtek 24. srpna vstoupí naši hráči do hokejové Ligy mistrů prestižním duelem se švédskými vítězi základní části Växjö Lakers.

Premiérová pozvánka

Možná i proto se nemohla nominace do národního týmu týkat některých z hráčů, kteří se v závěru minulého ročníku dostali do vynikající formy a vážně se o nich mluvilo jako o potenciálních adeptech pro národní tým. Přesto však náš klub bude mít mezi reprezentanty své zastoupení. Premiérovou pozvánku si totiž vysloužil mladý obránce Filip Pyrochta.

Ten už moc dobře ví, jaké to je oblékat dres s českým logem na hrudi. Prošel si reprezentačními výběry postupně od šestnácti let až po juniorskou reprezentaci, s osmnáctkou dokonce slavil stříbrné medaile ze světového šampionátu. Mezi dospělými si však tentokrát užije premiéru.

Pro jednadvacetiletého beka tedy půjde o další cenné zkušenosti. Spolu s reprezentací změří síly s bývalými českými federálními partnery, se Slovenskem. První utkání se hraje ve středu 23. srpna v 17 hodin v Třinci, odveta pak ve čtvrtek 24. srpna opět v 17 hodin v Žilině.

Připíše si Filip Pyrochta v seniorské reprezentaci České republiky úspěšnou premiéru?

Filip Pyrochta

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Z našeho fanshopu

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit