Bílí Tygři Liberec

Filip Pyrochta: Únava? V reprezentaci jde stranou!

Date of publication Author Dominik Jakubec, Šimon Sedlařík

Pardubice - Česká hokejová reprezentace zvítězila v sobotu nad Švédskem 3:1 a zajistila si tak už před nedělním zápasem s Ruskem prvenství na Carlson Hockey Games. Přičinil se o to i Filip Pyrochta, který asistoval u první české branky. "Chtěli jsme Švédy před domácím publikem zatlačit. A povedlo se," prozrazuje mladý obránce.

Jak se ti proti Švédům hrálo?
Bylo to velmi složité utkání. Parádně bruslili, ale dokázali jsme se jim v tom vyrovnat. V úvodu druhé třetiny jsme sice trochu zaspali, ale jinak jsme podle mě hráli poměrně dobře a zaslouženě jsme vyhráli.

Zmínil jsi výpadek v druhé třetině. Čím byl zapříčiněn?
To vůbec nevím. Šli jsme do toho stejně, jako do první třetiny. Švédové podle mě trochu víc zabrali, my se jich možná trochu lekli... Tak jsme se chvíli jenom koukali, jak bruslili. Ale naštěstí jsme se z toho dostali.

Zato do první třetiny jste vlétli skvěle. Byli jste na Švédy připraveni?
Připravujeme se na každého soupeře, u videa si ukazujeme, co a jak. Řekli jsme si, že před domácím publikem zabereme, a to se nám také povedlo. Švédy jsme zatlačili, úvod nám vyšel opravdu parádně.

Po závěrečné siréně ještě došlo na vzájemné pošťuchování, co se stalo?
Abych pravdu řekl, také to pořádně nevím. Sám jsem koukal do mantinelu, byl jsem ještě hotový z posledního střídání. A pak jsem viděl, že tam byla taková výměna názorů. Tak to chodí. Soupeř byl trochu rozladěný z prohry, tak se snažil s tím něco udělat alespoň takhle.

Filip Pyrochta se opírá o bránu

Oproti čtvrtečnímu zápasu s Finskem jste byli méně vylučováni, zaměřovali jste se na tuto součást hry?
Proti Finům jsme dostali pořádnou výstrahu. Hráli jsme hrozně moc oslabení, to vám pak bere spoustu sil a projevuje se to i při hře pět na pět. Do zápasu se Švédskem jsme šli s tím, že to takhle dál nejde. Unavíte se, naopak hráči, kteří nechodí na oslabení, vystydnou... To je pak špatně. Pořád ale máme na čem pracovat.

Jak na tom vlastně po dlouhé sezoně, jejíž součástí byla i Liga mistrl, jsi se silami?
Únavu člověk cítí, to je jasné, ale komu se poštěstí reprezentovat Českou republiku? Únava jde stranou, prostě bojuju, jak to jen jde.

Na turnaji se představujete s širším kádrem, což znamená také pohyb v sestavě. Je těžké zvykat si na různé spoluhráče a úkoly?
Musíte si zvyknout na každého. Každý dobře ví, co na které pozici má dělat. Od toho tu máme videkouče, se kterým řešíme i takové detaily, jako kdo kde stojí a podobně. Do mistrovství světa už zbývá jenom pár zápasů, přitom sestava se ještě může klidně měnit. I když se takhle formace protočí, víte, co hrát.

V neděli vás čeká závěrečný souboj s Ruskem. Co od tohoto zápasu očekáváš?
Už v mládežnických reprezentacích měli Rusové vždy našlapaný tým a tady je to to samé. Oni nikdy nikam nejedou se slabým kádrem. Mají tam spoustu skvělých hráčů. My se jim však ve skvělé domácí atmosféře chceme vyrovnat a porazit je.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Z našeho fanshopu

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit

Rohožka sezona 23/24

690 Kč
Koupit