Bílí Tygři Liberec

Filip Pešán potvrzen ve funkci hlavního trenéra. Realizační tým doplní Karel Mlejnek.

Date of publication Author Redakce

Po úspěšné sezóně nebylo rušno jen kolem hráčů Bílých Tygrů, ale pozornosti jiných klubů neušli ani členové realizačního týmu. Ke změně ovšem dojde pouze na pozici asistenta hlavního trenéra, kde Vladimíra Čermáka vystřídá dosavadní kouč Karlových Varů Karel Mlejnek. Na dalších postech zatím zůstává trenérská sestava beze změn.

Vyjádření generálního manažera klubu Ctibora Jecha:

"Jsme rádi, že jsme se Filipem Pešánem i ostatními trenéry realizačního týmu bez problémů domluvili na nových kontraktech. Vedle hlavního kouče tak u A týmu Bílých Tygrů pokračuje také trenér brankářů Martin Láska, videokouč Aleš Vladyka i kondiční trenér Aleš Pařez. Novou smlouvu s naším klubem má i Vladimír Čermák, který se posouvá na pozici asistenta trenéra na farmě v Benátkách nad Jizerou a také bude zastávat novou pozici klubového skauta mládeže. Karla Mlejnka chci přivítat u Bílých Tygrů a popřát mu mnoho štěstí v jeho novém působišti."


Karel Mlejnek přichází do Liberce z Karlových Varů, kde v různých věkových kategoriích strávil na lavičce dlouhých 20 sezón. U A týmu Energie působil od roku 2013 nejprve v pozici asistenta a v průběhu sezóny také jako hlavní kouč. V uplynulé sezóně byl dvakrát odvolán a znovu jmenován hlavním trenérem západočechů, a výrazně se podílel na záchraně Karlových Varů v extralize.

Vyjádření Sportovního ředitele Filipa Pešána:

"Karel Mlejnek je hokejový odborník, který se v relativně nízkém věku dokázal prosadit mezi extraligovými trenéry až do pozice hlavního kouče. Velmi mi imponuje jeho klubová věrnost. Dokázal naplno pracovat v týmu, kterému se příliš nedařilo, i když bylo jasné, že hazarduje i se svým dobrým jménem. Využil jsem jeho pocitu, že nastal čas na změnu a Karla oslovil. Jsem rád, že jej mohu přivítat v naší organizaci. Stejně tak jsem rád, že nebude přerušena má spolupráce s Vladimírem Čermákem, který bude zastávat nejen roli asistenta v Benátkách, ale také bude monitorovat a synchronizovat pohyb mladších libereckých hráčů mezi juniorským týmem, Benátkami a A týmem. Tato nová pozice pro nás bude velmi důležitá. Co se týká zbývajících členů realizačního týmu, jsem rád, že si můžeme zopakovat naší úspěšnou spolupráci z uplynulé sezóny."


V realizačním týmu Bílých Tygrů však dojde ještě k jedné změně, ovšem ne na trenérské pozici. Po dlouhých 20 sezónách se s libereckou kabinou loučí kustod a masér Jiří Jaroš. Odchází také Karel Ubry, který sice už nebyl oficiálním členem realizačního týmu, ale stále se hráčům staral o broušení bruslí a další drobnosti.

Vyjádření generálního manažera klubu Ctibora Jecha:

"Oběma pánům musím velmi poděkovat za všechno, co za ty roky pro náš klub udělali. Za jejich jmény se skrývají stovky a stovky hodin neviditelné práce. Juru i Karla znám ještě jako hráče, když v sedmdesátých letech váleli za Stadion v 1. lize. Karel Ubry se pak věnoval trenérské práci a byl také dlouho vedoucím týmu. Jura nastoupil jako kustod a masér týmu už v roce 1997 a od té doby mu prošla rukama obrovská spousta hráčů. Jsem rád, že se oba mohli rozloučit jako členové mistrovského týmu. Jiřího Jaroše nahradí Aleš Vála, bývalý kapitán Bílých Tygrů."


Karel Mlejnek

Nové složení realizačního týmu Bílých Tygrů Liberec:

Hlavní trenér: Filip Pešán
Asistent trenéra: Karel Mlejnek
Trenér brankářů: Martin Láska
Videokouč: Aleš Vladyka
Kondiční trenér: Aleš Pařez

Vedoucí týmu: Tomáš Krupka
Kustod: Emil Šostý
Kustod a masér: Aleš Vála
Fyzioterapeuti: Tomáš Krámský, Daniel Obyt
Lékaři: Dušan Morman, Roman Mizera

Skaut mládeže: Vladimír Čermák

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

Od 24. do 30. dubna inventura v tygřím fanshopu

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Najman se loučí s Tygry a míří na sever. Hrát bude za Ilves Tampere

Z našeho fanshopu

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit