Bílí Tygři Liberec

Filip Pešán: Naší předností je vyrovnanost kádru a velké týmové pojetí

Date of publication Author Redakce

Liberec - Naše mužstvo vybojovalo po roce opět postup do finále, kde se setká s brněnskou Kometou. Co si o nadcházející sérii myslí Filip Pešán? „Máme velkou vyrovnanost a nahraditelnost hráčů na všech postech. Máme i vyrovnanou brankářskou dvojici, dobře sladěné obránce, vyrovnané čtyři útoky a další dva, tři náhradníky z Benátek nad Jizerou, kteří výborně zapadli. A také velké týmové pojetí."

Určitě máte po postupu velkou radost, pocítil jste úlevu po zvládnutém náročném semifinále?
Věděli jsme, že nás čeká nesmírně těžká série. Chomutov nevyřadil Mladou Boleslav náhodou a už vůbec ne náhodou Třinec. Série byla velmi těžká, stejně jako ta předchozí. Jsem na kluky velmi pyšný, odmakali celý šestý zápas i celou sérii. Myslím, že zaslouženě jdeme do finále.

Co bylo zlomovým momentem celé série?
Myslím, že zlomový moment byl náš druhý vyhraný zápas na domácím ledě, kdy jsme v prodloužení vyhráli a právě šesté utkání. Dlouhou dobu jsme vedli 1:0 a jsem rád, že jsme nepolevili z naší hry, i když místy měl Chomutov velký tlak. Věřili jsme tomu a jdeme dál.

Postup do finále přišel do kabiny oslavit i Petr Syrovátko

Lze si něco vzít z minulého tažení za titulem?
Myslím, že to jsou dvě úplně odlišné sezóny. Nabyl jsem spíš novou zkušenost. To, co nám pomohlo k úspěchu vloni a co se nezměnilo, jsou lídři. Klobouk dolu před nimi.

Kdybych měl porovnat oba ročníky, tak jsme letos pomyslné play-off začali hrát o něco dřív. Vloni jsme v čtvrtfinále a semifinále sice odehráli těžké zápasy, ale výsledkově jsme vyřazovací boje začali pociťovat až ve finále. Letos to přišlo mnohem dřív, už série s Plzní byla velmi těžká, série s Chomutovem také velmi vyrovnaná. Myslím si, že cítíme, že hrajeme play-off dlouho.

Určitě musíte mít při takovém průběhu série větší nervy než například vloni.
Jsou to větší nervy, poslední zápas čtvrtfinále vloni jsme v Chomutově vyhráli 7:2. Tentokrát jsme se tahali jak ve čtvrtfinále, tak semifinále v každém zápase až do konce. Nervy to jsou veliké, ale o to je možná sladší pocit, že finále hrajeme.

Musí se nějak změnit přístup trenérů, když tým titul obhajuje?
Snažím se s kolegy připravovat náš tým ke každodennímu tréninku a zápasům stejně po celou dobu, co u týmu jsem. Můj přístup se nezměnil. Jsem hrozně rád, že nám zůstali hlavní lídři v kabině, kteří drží otěže nad týmem.

Trenér Pešán sleduje hru

Je ofenziva nejsilnější stránkou Komety?
Ofenziva je velká zbraň. Když jsem viděl jejich zápasy s Hradcem Králové, tak to byl spíš defenzivní výkon na obou stranách. Nevím, s čím Kometa vyrukuje, nicméně souhlasím, že ofenzivu a jména v týmu mají neskutečná.

Jaká je silná stránka Tygrů?
Máme velkou vyrovnanost a nahraditelnost hráčů na všech postech. Máme vyrovnanou brankářskou dvojici, dobře sladěné obránce, vyrovnané čtyři útoky a další dva, tři náhradníky z Benátek nad Jizerou, kteří výborně zapadli. A také velké týmové pojetí. Myslím, že se do finále dostaly dva týmy, které si ho nejvíce zasloužily.

Jak vypadají dny před finále? Jak se tým připravuje?
Kluci dostali den volna a v pondělí byla dobrovolná regenerace. V úterý už jsme nastoupili na systém, jenž bude vrcholit v pátek. Kluci si potřebovali trochu orazit a dostat se zpět do herní formy.

Postup do finále přišel do kabiny oslavit i Petr Syrovátko

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

Po hostování si u Tygrů prodlouží angažmá odchovanec Zachar

Od 24. do 30. dubna inventura v tygřím fanshopu

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit