Bílí Tygři Liberec

Faktor první prohry? Nevyužité šance, kroutil hlavou obránce Starosta

Date of publication Author Jan Kousal

Liberec - Liberecký výběr do dvaceti let zahájil finálovou sérii s Kometou Brno prohrou a o víkendu musí na jihu Moravy bezpodmínečně dvakrát vyhrát. K tomu ale bude muset zlepšit koncovku, která byla podle zadáka Martina Starosty Achillovou patou Tygrů v úvodním zápase.

Svěřenci Valdemera Jiruše nezačali v prvním finálovém utkání vůbec zle, ale srážela je neefektivní koncovka. A když se pak Kometa rozjela, už se těžko dala zastavit. „Bylo to pro nás smolné. V rozhodujících momentech se k nám puk neodrazil a soupeř proměnil všechno, co měl,“ mrzelo jednoho z nejzkušenějších hráčů Martina Starostu.

„Kometu hodně podržel gólman, my jsme nebyli schopní využít šance a to byl hlavní faktor naší prohry,“ vysvětloval vytáhlý bek. „Chybělo štěstíčko a soustředěnost v zakončení. Určité možnosti jsme měli, ale brankář zkrátka chytal výborně. Pak to bohužel napadalo do naší sítě.“

Jan Ordoš na střídačce

Severočeši se přitom na ofenzivní sílu soupeře poctivě připravovali. „Brno jsme si rozebírali na videu. Říkali jsme si, jak bránit jejich rozehrávku a spoustu dalších věcí. Bohužel jsme to nedodrželi,“ posteskl si Starosta.

Martin patřil v celé sezóně k základním stavebním kamenům dvacítky a v play-off ukazoval proč. V semifinále to byla právě skálopevná defenzivní řada, která Liberci pomohla do finále přeš plzeňskou Škodu. „Brno i Plzeň jsou hodně podobné. Oba týmy jsou dost bruslivé, ale řekl bych, že Kometu více podržel gólman,“ pustil se do porovnání posledních dvou soupeřů.

A co před rozhodujícím víkendem změnit? „Zlepšit agresivitu, proměňování šancí a celkově zakončení!“ velí tygří bek, který zároveň připouští, že i dozadu může Liberec hrát lépe. „Celý tým si musí odpočinout. Srovnáme si to v hlavách a promluvíme si o tom, kde jsme udělali chyby. Uvidíme, co trenér vymyslí,“ říká Starosta před druhým pokračováním finálové série.

Jan Ordoš na střídačce

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Z našeho fanshopu

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit