Bílí Tygři Liberec

Dvacítka na Finsko nestačila, vrací se se dvěma prohrami

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Reprezentační dvacítka pod vedením Filipa Pešána má za sebou další dvojutkání. V pondělí a v úterý se představila na ledě Finska a na rozdíl od předchozích zápasů se Švýcarskem v nich neuspěla.

V minulém týdnu si Filip Pešán připsal na střídačce juniorského národního týmu první zkušenosti, na ty další přitom nemusel čekat nijak dlouho. Už pátek se reprezentace opět sešla a v sobotu zamířila do Finska. Na ledě severského soupeře se dvacítka představila v pondělí a v úterý od 17:30.

Na rozdíl od dvojutkání se zemí helvétského kříže však tentokrát Češi neuspěli. Oba duely přitom měli podobný průběh. V pondělí svěřenci trenéra Pešána od první třetiny prohrávali a přestože Reichel srovnal na 1:1, Finové následně odskočili na rozdíl dvou branek. Junioři sice v závěru snížili a sahali po vyrovnání, ani power-play jim k tomu však už nepomohla.

V úterý se pro změnu česká dvacítka držela až do stavu 2:2, následně však Finsko dvakrát skórovalo a rázem vedlo 4:2. Pešánův tým opět v závěru snížil, ani tentokrát ale při hře v šesti nezvládl přidat vyrovnávací branku. Přesto Češi zanechali ve dvojutkání solidní dojem.

Marek Zachar U20 versus Švýcarsko příprava 2017

Znovu se bodově prosadil i liberecký odchovanec Marek Zachar, který si ve druhém zápase připsal asistenci. Ve čtyřech utkáních pod Filipem Pešánem tak drží průměr jednoho bodu na zápas, proti Švýcarsku se totiž během dvou duelů třikrát trefil.

Nyní už se však Filip Pešán s kolegy Alešem Vladykou, Martinem Láskou a Romanem Mizerou přesouvají zpět do Liberce. Už v pátek čeká Bílé Tygry první přípravný duel proti pražské Spartě a realizační tým si tak odbude zápasovou premiéru v nové sezoně také na klubové scéně.

Filip Pešán U20 versus Švýcarsko příprava 2017

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Po hostování si u Tygrů prodlouží angažmá odchovanec Zachar

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit