Bílí Tygři Liberec

Duo Tygrů v národním týmu! Na Karjala Cup vyrazí Michal Bulíř a Radim Šimek!

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Také v letošní sezoně nebudou Bílí Tygři chybět v národním týmu! V úvodu listopadu čeká českou hokejovou reprezentaci Karjala Cup, na nějž vyrazí obránce Radim Šimek a premiéru v reprezentaci si odbude rovněž Michal Bulíř!

Radim Šimek už zdaleka není v národním týmu nováčkem. Premiéru si sice odbyl teprve v minulém ročníku, nicméně jeho program byl opravdu nabitý. Celkem odehrál v dresu české reprezentace šestnáct duelů, z toho osm na mistrovství světa, kam si ho do své nominace vybral trenér Vladimír Vůjtek. Svými výkony zaujal a přes léto řešil celou řadu nabídek ze zahraničí, přesto se rozhodl zůstat v Liberci.

A daří se mu také v letošní sezoně. S pěti kanadskými body je jednoznačně nejproduktivnějším obráncem týmu a nadále potvrzuje skvělou formu. Nový trenér reprezentace Josef Jandač si ho proto vybral do kádru pro blížící se Karjala Cup, který se odehraje ve Finsku. Jedno utkání pak Česká republika sehraje rovněž na domácí půdě v Plzni.

Obránce Radim Šimek

Radim Šimek však nebude v reprezentačním dresu sám! Vůbec poprvé nastoupí za národní tým také Michal Bulíř, který na sebe upozornil v úvodu extraligy velmi dobrými výkony a chvíli stanul dokonce v čele kanadského bodování. Pro libereckého odchovance to bude reprezentační premiéra se vším všudy, neboť dosud nereprezentoval ani v mládežnických kategoriích.

Přesto už na reprezentační kemp vyrazil, a to sice během přípravy na mistrovskou sezonu. Tehdy ho trenér Vladimír Vůjtek vybral mezi hráče, kteří zamířili na letní kemp národního týmu, při němž. Právě na tuto akci obvykle zve reprezentační kouč adepty, kteří by mohli v budoucnu oblékat dres České republiky, a Michal Bulíř přesně tuto cestu naplnil.

Karjala Cup je prvním letošním reprezentačním podnikem a Bulíř se zařadí mezi kvarteto nováčků, které si trenér Jandač do týmu vybral. Ve čtvrtek 3. listopadu vyzve Český republika Švédsko, v sobotu 5. listopadu se střetne s Finskem a v neděli 6. listopadu s Ruskem.

Oběma Tygrům přejeme v národním týmu mnoho úspěchů!

Michal Bulíř na rozbruslení

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Rozhodněte o nejlepším brankářském zákroku sezóny!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit