Bílí Tygři Liberec

Dominik Lakatoš zamíří na s dvacítkou na turnaj ve Švédsku

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Bílí Tygři budou mít zástupce také v reprezentační dvacítce. Na listopadovou generálku před mistrovstvím světa, které se koná na přelomu prosince a ledna, zamíří útočník Dominik Lakatoš.

Trenér dvacítky Jakub Petr si Dominika Lakatoše vybral jako jednu ze stálých opor. S juniorským výběrem pravidelně cestoval už v minulé sezoně, kdy se dokonce podíval až na mistrovství světa. Na něm si v pěti zápasech připsal dva vstřelené góly a patřil mezi jedny z nejvýraznějších jmen české reprezentace do dvaceti let.

V ní se nyní představí také letos. Tým se sejde 31. října v Benátkách nad Jizerou, kde čeká dvacítku krátký společný kemp. Následně se reprezentace přesune do Švédska. Od 4. do 6. listopadu postupně sehraje tři utkání proti domácímu výběru, Finsku a Rusku. Realizační tým se zde již pomalu snaží tvořit kostru mužstva pro mistrovství světa, které se odehraje v Kanadě.

Lakatošovi dýchá na záda obránce

Trenér a sportovní manažer Bílých Tygrů Filip Pešán už před sezonou zmiňoval, že musí počítat s variantou, že Lakatoš na určitou dobu vypadne ze sestavy. "Věřím, že mistrovství světa udělá," komentoval tehdy. Pokud se bude mladému útočníkovi, který se postupně probojoval s Lukášem Krenželokem a Petrem Jelínkem až na post elitního útoku, je tato varianta čím dál reálnější.

V nominaci dvacítky však Lakatoš není jediným Tygrem. Zástupce našeho klubu najdeme také v realizačním týmu. O brankáře se totiž stará trenér gólmanů Martin Láska. Ten si mimo jiné v minulé sezoně vyzkoušel, jak vypadá příprava v zámořské NHL, zúčastnil se totiž kempu Washingtonu.

Trenér brankářů Martin Láska.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Z našeho fanshopu

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit