Bílí Tygři Liberec

Dominik Lakatoš před nadcházejícím turnajem: Budu bojovat o místo na mistrovství světa!

Date of publication Author Kryštof Rossmann

Liberec - Šikovný útočník Dominik Lakatoš byl nominován na další reprezentační akci výběru do dvaceti let. Ta bude prověrkou před nadcházejícím juniorským mistrovstvím světa, které započne 26. prosince. „Strašně se těším, bude to další skvělý turnaj," prozrazuje na úvod.

Byl jsi nominován na Turnaj čtyř zemí ve švédském Gothenburgu kategorie U20. Co pro tebe pozvánka znamená?
Strašně se na další akci za reprezentaci těším, čekám další výborný turnaj. Jednoznačně si budu chtít říct o místo na mistrovství světa.

V aktuální sezóně to není tvoje první reprezentační akce, při té poslední se ti mimořádně dařilo. Mohl bys na ní zavzpomínat? (hodonínský Turnaj čtyř, srpen 2016, pozn. red.)
Na turnaj jsem odjížděl z Liberce ve skvělé formě. Dostával jsem u Tygrů hodně prostoru na ledě, což se přeneslo i do mezinárodních střetnutí. Ve dvou zápasech se mi kotouč odrazil před skoro prázdnou bránu a pak v utkání proti Rusům jsem to se štěstím trefil. Jezdím na tyto akce s tím, že chci dávat co nejvíce branek. Uvidíme, jak to bude dál.

Ohlédnutí za Turnajem čtyř v Hodoníně

„Čekají nás pouze kvalitní celky, je to průprava na mistrovství světa"

Teď se chystáte do Švédska, kde vás čeká další klání čtyř zemí, jak se těšíš?
Je to další skvělý turnaj a hlavně průprava na mistrovství světa, které se koná na přelomu roku. Čekají nás pouze kvalitní celky, pojedeme tam s tím, že chceme odehrát výborné zápasy a připravit se na vrchol sezóny.

Ve sprinterském souboji Dominik Lakatoš

Máš informace od trenérů, jaká bude tvoje role?
Role ještě necháme rolemi. Jedu tam s klidnou hlavou a s tím, že chci předvádět nejlepší možné výkony.

Cíl je jasný, mistrovství do dvaceti let, jak si myslíš, že jsi aktuálně blízko nominaci?
To nedokážu posoudit, záleží to hlavně na trenérech a na tom, jestli se bude nebo nebude dařit. Nicméně udělám všechno pro to, abych tam s týmem jel.

Informace o MS 2017 U20

Mistrovství světa začíná 26. prosince. Čechy čeká "severská skupina" A, střetnou se postupně s Finskem (26.12.), Švýcarskem (27.12.), Dánskem (29.12.) a Švédskem (31.12.). Po Novém roce budou následovat duely vyřazovacích bojů. Během nich může národní mužstvo narazit na USA, Kanadu, Slovensko, Lotyšsko nebo Rusko. Vhledem k tomu, že se letos turnaj koná v kanadském Montrealu, upřeny na něj budou zraky mnoha skautů celků z NHL. Právě ty se bude snažit Dominik Lakatoš, jenž má prozatím výbornou formu, ohromit. V příští draftu by totiž mohlo figurovat právě jeho jméno.


MS ses účastnil i v minulém ročníku, vstřelil jsi dvě branky. Jak se ti na tento turnaj vzpomíná? Asi pro tebe bude hrát prim obhajoba výkonu, že?
Mistrovství světa je nádherný turnaj. Je navíc skvělé zorganizovaný, jsou tam výborní hráči. Několik hokejistů dokonce již působí v NHL, konkurence je obrovská. Jestli dostanu příležitost znovu si zahrát, budu se moc těšit. Pojedeme s tím, že chceme vybojovat nejlepší výsledek.

„Na MS je obrovská konkurence, jsou tam hráči, kteří již působí v NHL"

Mistrovství U20 je neprestižnější mládežnický turnaj, má však i svou stinnou stránku, je v období svátků a Silvestru. Nemrzí tě trochu, že o ně přijdeš?
Samozřejmě, že to trochu člověka mrzí, ale při zápasovém tempu to ani nestihne tolik vnímat. Je nepříjemné, že přes vánoční svátky ani Silvestra není člověk doma s rodinou. Minulý rok jsme byli v Helsinkách, letos by se mělo hrát v Montrealu, je to trochu taková hokejová daň. Člověk to tak nemůže brát.

Ve sprinterském souboji Dominik Lakatoš

Máš nějaké oblíbené reprezentační spoluhráče?
Minule jsem hrál s Davidem Kašem, což je výborný hráč. Potom jsem měl možnost působit i po boku Filipa Chlapíka, se kterým se znám již z Liberce, hráli jsme spolu ještě v tygřím dorostu. S ním jsem odehrál tuším dva nebo tři zápasy ve skupině. Je to taktéž fantastický hokejista, skvěle se s ním kombinuje. Dokáže nahrát, dokáže vystřelit i dát gól. S ním se mi tedy hraje asi nejlépe.

Kdybys ses měl ohlédnout za dosavadní částí extraligy, jsi spokojený se svými výkony?
Samozřejmě, dostávám hodně prostoru a mám výborné spoluhráče. Petr Jelínek a Lukáš Krenželok jsou jednoduše skvělí hráči a jsem hrozně rád, že můžu hrát s nimi. Když jsem byl mladší, tak jsem na ně vždy koukal, ještě když hráli ve Slavii. Byli výborní. Jsem za příležitost být s nimi v pětce šťastný.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Rozhodněte o nejlepším brankářském zákroku sezóny!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit