Bílí Tygři Liberec

Dominik Lakatoš o tvrdé hře v přípravném zápase: Nehrajeme fotbal, aby nepadaly rány!

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec - Liberečtí mají za sebou první přípravné utkání, ve kterém podlehli Spartě 3:4 po prodloužení. Není pochyb, že jak fanoušci, tak i hráči si premiéru po dlouhé přestávce užili. „Na ten první zápas jsme strašně těšili, myslím, že stejně to měl i soupeř,“ svěřil se po utkání Dominik Lakatoš.

Bílí Tygři v pátek sehráli svůj první přípravný zápas. Jak hráči, tak fanoušci se po dlouhém čekán opět dočkali hokeje. Pro svěřence obou trenérů to byla po tvrdé a náročné letní přípravě obzvlášť příjemná změna. „Na ten první zápas jsme strašně těšili, myslím, že stejně to měl i soupeř,“ svěřil se po utkání Dominik Lakatoš.

Sice se pro oba celky jednalo o první letošní utkání, diváci se ale na tribunách rozhodně nenudili. Celé utkání se hrálo ve vysokém tempu a rozhodně bylo na co koukat. „Podle mě to nebyla zas taková plácaná, jakou jsme možná čekali,“ tvrdí Dominik Lakatoš. „Některé věci byly dobré, některé zase musíme zlepšit. Po těch dvou týdnech tréninku je pro nás zápas určitě odměna. Každý má samozřejmě raději zápas než trénink,“ dodal poté navrátilec Martin Bakoš.

Duel také zpestřilo několik potyček. Ta největší vznikla poté, co jeden ze sparťanských útočníků tvrdě atakoval Mária Bližňáka, který následně zůstal ležet na ledě. Mstít se poté šel Ladislav Šmíd a bitka byla na světě. „Se Spartou jsem tu vyhecovanost čekal. Je to jeden z týmu, který to k nám má blízko, společně s Mladou Boleslaví. Vždycky je to vyhrocené a takové zápasy mám rád,“ pochvaloval si Martin Bakoš. „Tvrdost k tomu patří. Nehrajeme fotbal, aby nepadaly rány,“ zareagoval s úsměvem člen první útočné řady Dominik Lakatoš.

„O výsledek jde, ať už jde o přátelák nebo mistrovský zápas.“

Severočeši sice nedotáhli zápas do vítězného konce, nicméně nepředvedli vůbec špatný výkon. Utkání zanalyzoval i slovenský útočník: „První třetinu jsme hráli jednoduše, posouvali jsme rychle puky a hráli svůj systém. Následně jsme to ale začali prodlužovat, Sparta mohla jednoduše napadat a z toho měla nějaké šance. Výkon to nebyl špatný, musíme ovšem hrát celých šedesát minut.“

Jak už bylo řečeno, Tygři si ve svém první přípravném utkání výhru nepřipsali. Stále je ale před nimi polovina přípravy, v jejímž rámci sehrají další dva přátelské duely. S tím, že v těchto zápasech o nic nejde ale Dominik Lakatoš nesouhlasí. „Myslím si, že o výsledek jde, každý chce vyhrávat, ať už je to přátelák nebo mistrovský zápas,“ tvrdí.

„V první třetině jsme Spartu k ničemu nepustili. Bohužel je to ještě v takovém bodě, že jsme to vedení nedokázali udržet. Máme ale ještě dostatek času na to, abychom se ještě víc semkli a takovým věcem nedocházelo,“ zakončil rozhovor mladý forvard.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Sbírej oficiální kartičky TELH! Druhá série pro sezonu 2023/24 je venku

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Z našeho fanshopu

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit