Bílí Tygři Liberec

Dominik Lakatoš na kempu reprezentace U20 ve Finsku

Date of publication Author Jonáš Jech

Liberec – Příprava Bílých Tygrů probíhala bez komety loňského ročníku. Nejlepší nováček uplynulé sezóny Tipsport Extraligy byl začátkem června nominován na přípravné zápasy reprezentace do 20 let. Ve dnech 26. a 27. července se odehrála dvě utkání s finským výběrem. Ani v jednom se našim hráčům nepodařilo zvítězit, přesto se ale reprezentanti vrací z chladného severu s cennými zkušenostmi.

Nejlepší nováček loňské sezóny

Ve finském Vierumäki se sešel kádr složený výhradně z účastníků posledních MS dvacítek a osmnáctek. Zkušenosti do týmu přinesla známá jména jako například Vladař, Zbořil, Hronek, Kaše, Špaček, Chlapík, Šoustal a Bílý Tygr Lakatoš. Kempu se bohužel nemohl zúčastnit bývalý liberecký hokejista, šestka loňského draftu a největší hvězda tohoto výběru, Pavel Zacha. Trenér Jakub Petr dal přesto dohromady sympatický výběr s velkým potenciálem.

První utkání se našim hráčům příliš nevyvedlo. Ani Dominik, na křídle druhé útočné formace, nezabránil potupné prohře 7:0. Čeští reprezentanti nemohli konkurovat úřadujícím mistrům světa v žádné herní dovednosti, a tak bylo o osudu zápasu víceméně jasno už po první třetině, která končila za stavu 3:0.

Den nato vstoupili naši mladíci do dalšího střetnutí s obměněnou sestavou, zvláště v útočných trojicích. Liberecký Tygr nastoupil v první formaci po boku Davida Kašeho a Radka Koblížka. Výrazně zlepšený výkon ale na Finy ani tentokrát nestačil. Po gólech Zadiny a Chlapíka byl před poslední třetinou stav vyrovnaný. Ve třetím dějství ale svěřenci trenéra Petra dvakrát inkasovali a utrpěli porážku 4:2. Dominik podal solidní výkon. Kanadským bodem bohužel pro tentokrát nepřispěl.

Dominik Lakatoš naslouchá

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Rozhodněte o nejlepším brankářském zákroku sezóny!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit