Bílí Tygři Liberec

Dominik Lakatoš draftován! Talentovaného centra si vybrali New York Rangers

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Během každoročního draftu NHL došlo v sobotu také na mladého útočníka Dominika Lakatoše! Dvacetiletého centra si v šestém kole jako 157. celkově zvolili New York Rangers.

Lakatoš si odbyl extraligový debut v play-out 2014/15 a v následné sezoně už i přes nízký věk patřil k pevným článkům sestavy, která si dokráčela až pro mistrovský titul. Postupně se během dvou let v nejvyšší české soutěži propracoval až do elitní formace a prokazoval neustálý progres.

Na mezinárodní scéně na sebe upozornil především v sezoně 2015/16, kdy oblékl reprezentační dres na mistrovství světa hokejistů do 20 let. Na konci zmíněného ročníku sice draftu nedočkal, řada na něj ovšem přišla o rok později. Sezonu 2016/17 mu přitom zkalilo nepříjemné a především smolně načasované zranění.

S reprezentační dvacítkou se tentokrát v Kanadě připravoval na svůj druhý světový šampionát, kde měl patřit mezi tahouny týmu. V prvním přípravném utkání si však zlomil klíční kost a příležitost ukázat se přímo před očima zámořských skautu vzala velmi rychle za své. Navíc přišel o podstatnou část sezony.

U20 Turnaj čtyř zemí - Česká republika gólová radost 2016

Přesto se Dominik Lakatoš vrátil ve vynikající formě a v play-off patřil k lídrům týmu, který dokráčel až do finále. A jak je vidět, jeho postupný progres v zámoří neunikl pozornosti. V úvodu šestého kola draftu si ho zvolil tým New York Rangers.

Potvrdil se tím silný ročník, který byl letos způsobilý k draftu. Hned v prvním kole si kluby vybraly dva Čechy, Martina Nečase a Filipa Chytila, spolu s Dominikem Lakatošem pak během prvních šesti kol došlo hned na osm českých hokejistů.

Dominik Lakatoš zároveň jako produkt mládežnické akademie potvrzuje úspěšnost "liberecké cesty". Nezbývá než mladému útočníkovi přát, aby jednou skutečně oblékl dres jednoho z klubů nejprestižnější hokejové soutěže světa. Minimálně pro příštích několik let si draftem toto privilegium potenciálně pojistili New York Rangers.

Dominik Lakatoš tleská divákům

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Z našeho fanshopu

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit