Bílí Tygři Liberec

Do Liberce zavítají poslední Pardubice, dostanou se Tygři zpět na vítěznou vlnu?

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec - Svěřence trenéra Filipa Pešána čeká další náročné utkání, do Home Credit arény tentokrát zavítá pardubické Dynamo. Zápas začne netradičně v 17:40, důvodem je slavnostní ceremoniál, ve kterém se Bílí Tygři rozloučí s Jánem Lašákem.

Tři porážky

Liberečtí nemají za sebou šťastné období. Svěřenci trenéra Filipa Pešána totiž už třikrát za sebou prohráli, když postupně nevyzráli na Třinec, Chomutov a Spartu. Kromě toho stále trvá jejich mizérie na venkovních kluzištích, na kterým vsítili celkem pouze tři góly.

V posledním střetnutí utrpělo naše mužstvo těžkou porážku na ledě Sparty, kde inkasovalo sedm branek. „Musíme si rozebrat chyby, které jsme se Spartou udělali. Dostali jsme sedm gólů, to je prostě strašně moc. V neděli proti Pardubicím na to musíme zareagovat jediným možným způsobem, za každou cenu zvítězit,“ svěřil se po utkání se Spartou Jan Ordoš.

Tygří smečku aktuálně sužuje marodka, mimo soupisku se nachází Milan Bartovič, Mário Bližňák, Ladislav Šmíd a Jaroslav Vlach. Liberečtí ale i tak jistě nedají svou kůži lacino a proti Pardubicím si budou určitě chtít spravit chuť z předchozích neúspěchů!

Snaha o restart

Dynamo se chce po dvou nepovedených sezónách vrátit zpět do vyřazovacích bojů a proto jeho kádr prošel přes léto řadou změn. V přípravě si Pardubice nevedly vůbec špatně, start do nového ročníku se jim ovšem nepovedl úplně podle představ. Z osmi zápasů ovládly totiž pouze dva a na svém kontě mají šest bodů.

V posledním odehraném kole vedli Východočeši před svými fanoušky nad brněnskou Kometou o tři branky, výhru pro sebe ovšem nakonec uzmuli hosté. Kometa totiž zápas otočila a zvítězila 5:4. Pardubice jsou momentálně na posledním místě a nutně potřebují zabrat. V utkání s Tygry tak budou mít o motivaci více než postaráno.

Loučení

Jestli má Liberec s Pardubicemi něco společného, je to především Ján Lašák, který oběma týmům vychytal mistrovský titul a během letošního léta ukončil svou brankářskou kariéru. Rozloučení se slovenským gólman proběhne právě před zápasem s Východočechy, více o akci se dočtete zde.

Po úvodním ceremoniálu ovšem nastane bitva o důležité body a hráči z města pod Ještědem rozhodně budou potřebovat podporu svých fanoušků. Přijďte Tygry podpořit! Utkání začne před kamerami České televize přesně v 17:40!

„Od Sparty jsme dostali pořádnou facku. Takový zápas musíme především hodit za hlavu - a to jedině dobrým výsledkem v dalším kole. Pardubice také nebudu snadným soupeřem, ale chceme prostě za každou cenu vyhrát,“ burcuje před utkáním Jan Ordoš.

Bílí Tygři Liberec versus HC Dynamo Pardubice

Počet zápasů: 60
Bilance: 23– 9 – 1 – 2 – 25
Skóre: 178:168

Poslední vzájemný zápas přinesl divokou přestřelku, kterou nakonec ovládly Pardubice. Utkání si můžete připomenout v následujícím sestřihu.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Tradiční autogramiáda nebo zápas juniorů! To vše nabídla letošní OFF Párty

Z našeho fanshopu

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit