Bílí Tygři Liberec

Čtvrtý venkovní duel v řadě! Dokáží Tygři uspět na ledě plzeňských Indiánů?

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Extraligový los byl k Tygrům nekompromisní. Z úvodních dvanácti odehraných duelů jich před vlastními fanoušky sehráli pouhou třetinu. A v pátek zamíří opět na led soupeře. Tentokrát budou jejich soupeřem plzeňští Indiáni. Naváže náš tým na domácí výhru 2:1 z dohrávky prvního kola?

Straka vystřídal Straku

Loňská sezona se Plzni vyvedla. V play-off dokráčela až do semifinále, kde se Spartou bojovala o postup do bojů o titul. Zato úvod letošního ročníku se však Plzeňským příliš nevydařil. V první čtvrtině probíhající extraligové sezony dosud posbírali pouze osm bodů, v základní hrací době dokonce vyhráli pouze jednou. Další dvě výhry přidali v nastaveném čase a po nájezdech.

Vedení týmu se proto rozhodlo, že je potřeba situaci řešit. Před utkáním s Vítkovicemi sáhl generální manažer Martin Straka k velmi těžkému kroku, když odvolal z pozice hlavního kouče svého bratra Michala Straku. Na uvolněné místo se v čele dočasného realizačního týmu posunul právě Martin Straka spolu s Tomášem Vlasákem, premiéra na střídačce jim však nevyšla a z Ostravy se Plzeň vracela s prohrou 1:4.

První vzájemný duel? Premiérový gól i trefa proti bývalému týmu

Přesto však Plzeň i v prvním vzájemném utkání ukázala, že nepůjde o snadného soupeře. Bílí Tygři sice Západočechy přehrávali a přestříleli je vysoko 44:26, pozorná obrana v čele s brankářem Machovským však tlaku dlouho odolávala. Nakonec se však náš tým přeci jen dokázal prosadit a získal tři body.

Duel navíc přinesl hned několik zajímavých příběhů. Soupeř se hned v úvodu dostal do rychlého vedení a měl v utkání navrch, Roman Will si však poradil s trestným střílením a trenér Filip Pešán se rozhodl jednat. Už po pár minutách si vzal time-out a svým svěřencům vyčinil. "Někteří hráči asi neslyšeli dobře pokyny v kabině, tak jsem jim je musel připomenout," komentoval svůj tah po utkání s nadsázkou mladý kouč.

A právě i díky oddechovému času se obraz hry proměnil. Tygři měli rázem navrch a průběh přinesl další příběhy. Ve svém premiérovém utkání se do první extraligový gól postaral Filip Pyrochta, který přesnou trefou vyrovnal. A vítězný gól přidal ve druhé třetině přidal Mario Bližňák, který do Liberce přišel právě z Plzně.

Nyní se Tygři představí na půdě soupeře, kde zakončí šňůru čtyř venkovních duelů v řadě. Zatím pouze jednou z osmi dosavadních zápasů na hostujícím ledě naši hráči odjížděli bez bodu, prokáží to také v Plzni? A přinese nám duel opět podobnou řádku minipříběhů? To se dozvíme už v pátek od 17:30!

Bílí Tygři Liberec versus HC Škoda Plzeň


Počet zápasů: 57
Bilance: 26 – 4 – 3 – 6 – 18
Skóre: 160:161

Domácí utkání s Plzní v dohrávce 1. kola si můžete připomenout v následujícím sestřihu.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

TOP 3 zápasy sezóny: Rekordní derby i skalp lídra

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Sbírej oficiální kartičky TELH! Druhá série pro sezonu 2023/24 je venku

Z našeho fanshopu

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit