Bílí Tygři Liberec

Ctibor Jech: Rozhodně chceme postoupit ze skupiny. Věřím, že si Ligu mistrů společně s fanoušky užijeme

Date of publication Author Kryštof Rossmann

Kolín nad Rýnem - Tygři se ve skupině Ligy mistrů utkají se švédským vítězem základní části Växjo, švýcarským Davosem a welšským týmem Cardiff Devils. Co na los říká generální manažer Ctibor Jech? „Každá zkušenost bude dobrá a věřím, že si my jako tým společně s diváky užijeme, že máme ve skupině kvalitní soupeře."

Co říkáte na los Ligy mistrů?
Můžeme být spokojeni, máme ve skupině dva vynikající týmy. Jeden je švédský vítěz základní části Växjo a druhý Davos, se kterým jsme před dvěma lety hráli play-off Ligy mistrů. Byly to dva vynikající zápasy a máme se na co těšit. Třetí protivník je z Walesu, což je pro nás hokejově neznámá záležitost. Každá zkušenost bude dobrá a věřím, že si my jako tým společně s diváky užijeme kvalitní soupeře ve skupině E.

Jaké jsou cíle pro CHL? Klub bude zřejmě opět přikládat akci velkou váhu.
Liga mistrů je již zavedená soutěž a opět bychom chtěli přispět k jejímu posunu. Rozhodně bychom chtěli ze skupiny postoupit a dál se o umístění poprat v play-off. To znamená, pokračovat v posledních dvou letech, kdy jsme byli poměrně úspěšní.

Budou při domácích utkáních Ligy mistrů čekat na fanoušky nějaké doprovodné programy? Vloni by například zápas věnovaný záchranným složkám.
Doprovodné programy během našich domácích utkání určitě budou. Už teď o tom přemýšlíme a pracuje se na tom. Budeme chtít diváky přitáhnout nejen na hokej, ale i akce, které budou přípravou pro samotné extraligové boje a tím je do děje zatáhnout.

Jak si Liberec cení účasti v této soutěži, obzvlášť, když si ji letos musel poprvé vybojovat?
Je to pro nás vizitka dobré práce v posledních letech. Snížil se razantně celkový počet zápasů, na což doplatila třeba Sparta Praha, která vloni hrála finále. Pozici se nám podařilo obhájit a určitě bychom chtěli navázat na naše minulé vydařené výkony a účast si udržet.

Může být výhodou, že klub nastoupil do soutěže už v předchozích dvou ročnících?
Myslím si, že to určitě výhoda je. Zaprvé hrají roli zkušenosti s organizací a zadruhé plno hráčů, kteří budou tvořit finální kádr, má za sebou jeden nebo dva ročníky, což bezpochyby výhodou je. Nejdeme do totiž neznáma a můžeme očekávat situace, na které se můžeme připravit a víme, že mohou nastat.

Generální manažer Ctibor Jech převzal Prezidentský pohár

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Rozhodněte o nejlepším brankářském zákroku sezóny!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit