Bílí Tygři Liberec

Chtěl jsem vystřelit, ale nakonec jsem si to rozmyslel, usmívá se Radim Šimek

Date of publication Author Jaroslav Vondrák

Liberec - Dvěma kanadskými body dnes přispěl obránce Radim Šimek k výhře nad norským Lørenskogem. Nejdříve rozvlnil síť střelou od modré čáry po nahrávce Radivojeviče a poslal Tygry do vedení. V prodloužení předvedl divákům ukázkovou akci a naservíroval kotouč Mariu Bližňákovi před odkrytou branku. „V naší hře je ale stále hodně nedostatků, musíme zapracovat na jejich odstranění," ví hráč s reprezentačními zkušenostmi.

Nastoupili jste k prvnímu soutěžnímu utkání v této sezóně. Jak se ti hrálo?
Mně osobně se hrálo dobře, ale myslím, že naše hra zatím není ideální. Sice jsme po většinu zápasu soupeře přehrávali, ale udělali jsme také mnoho individuálních chyb, kterých se musíme příště vyvarovat. Za chvíli už je tady start domácí soutěže, takže musíme ke každému zápasu přistupovat s pokorou a chyby už neopakovat.

Čím byla způsobena vaše dnešní nízká produktivita?
Já jsem sice gól dal, ale mohl jsem ještě minimálně dva přidat. Šancí jsme měli hodně, ale jejich brankář chytal výborně. Neměl to vůbec jednoduché. Góly, které dostal, byly buď po teči nebo z bezprostřední blízkosti.

Máš velkou zásluhu na rozhodující brance. Můžeš tu situaci popsat?
Branko měl puk v rohu, já jsem si našel volný prostor a dostal přesnou přihrávku. Byl jsem rozhodnutý, že naznačím střelu, a čekal jsem, že si obránce lehne, což udělal. Pak už jsem chtěl střílet, ale nakonec jsem to ještě jednou potáhl a přihrál Mariovi, který, přestože byl v trochu krkolomné pozici, dokázal puk dostat do branky. Co říkáš na výkon norského soupeře?
Nevěděli jsme, co do nich čekat, protože jsme jejich hru neměli možnost nijak detailně rozebrat. Během první třetiny trochu lépe bruslili, ale rychle jsme si na to tempo zvykli a převzali iniciativu.

Líbí se ti prodloužení hrané tři proti třem?
Já jsem obránce, který rád podporuje útok, takže mě tenhle systém prodloužení baví. Uvidíme, jak nám to půjde v sezóně. Musíme si hlavně dát pozor na disciplínu, protože dneska jsme opět část prodloužení hráli v oslabení.

Co očekáváš od zápasu s TPS Turku?
Věřím, že se nám podaří uhrát nějaké body, ale bude to určitě těžké. Myslím, že je to ještě kvalitnější soupeř než Lørenskog. Musíme táhnout za jeden provaz.

Radim Šimek bojuje o puk

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Rozhodněte o nejlepším brankářském zákroku sezóny!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit