Bílí Tygři Liberec

Chceme do Ligy mistrů vstoupit v plné formě, hlásí trenér Filip Pešán

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Bílí Tygři již mají přípravné zápasy za sebou. V neděli 21. srpna vstoupí do nové sezony naplno, když v prvním soutěžním duelu přivítají na domácí půdě norský Lorenskog. Jak je s týmem po přípravě spokojen trenér Pešán? "Už začínáme mít určitou tvář," těší po čtyřech duelech mladého kouče.

Jaké dojmy jste si odnesl z konfrontace s Chabarovskem?
Jednalo se o utkání, které mělo jednoznačně nejvyšší tempo ze všech čtyř přípravných zápasů. Soupeř byl velmi kvalitní na kotouči, dovednostně skvěle vybaven, ale my se s tím dokázali popasovat. Chytili jsme tempo utkání a myslím si, že se nakonec musel fanouškům líbit, neboť byl plný šancí na obou stranách. Výhra, byť po nájezdech, nás proti takovému soupeři těší.

Bylo pro vás o to větší motivací, že šlo o tým z KHL?
Také vloni jsme sehráli zápas s týmem KHL, který jsme vyhráli. Myslím si, že je taková konfrontace velmi dobrá pro některé naše hráče, protože alespoň vidíme, na jaké úrovni dovednostně jsou. Na druhou stranu, nevíme, v jaké fázi tréninku jsou, jestli jsou například po únavě nebo ne. My jsme k utkání přistoupili jako k takovému, které chceme jednoznačně vyhrát, a jsem rád, že se nám to povedlo.

Hned ve dvou přípravných duelech jste si vyzkoušeli i prodloužení ve třech hráčích proti třem. Co na tuto novinku říkáte?
Je to velmi atraktivní pro diváky. Pro tým to bude věc, která musí být založena na důslednosti a chytrosti jednotlivých hráčů. To po šedesáti odehraných minutách není vůbec nic jednoduchého, musíte najít koncentraci na vnímání detailů, kterých je v situacích tři na tři hrozná spousta.

Jakou roli bude hrát tato novinka pro trenéry? Situace tři na tři totiž dosud nebyla úplně běžná, týmy se na ni příliš nepřipravovaly.
Je to pro nás nová věc, něco se snažíme zkoušet na tréninku a s kolegy se bavíme, co by mohlo například fungovat. Myslím si, že to bude hráče, nás i diváky bavit.

Také proti Chabarovsku se na týmu projevil problém s koncovkou a disciplínou. Jsou to body, na kterých nyní musíte zapracovat?
Jsou to dvě věci, které nás provázejí v celém začátku sezony. Nedisciplinovanost a slabá produktivita nám bohužel komplikovaly všechny dosavadní zápasy. Pracujeme na nich a doufám, že se budeme v těchto ohledech lepšit.

Pešán hledí vzhůru

Čemu dalšímu budete nyní před startem sezony také věnovat prostor v tréninku?
Ještě jsme například nevěnovali tolik pozornosti přesilovým hrám, takže to bude rozhodně velké téma příštího týdne. Děláme spoustu taktických chyb. Na druhou stranu už ale začínáme mít tvář, kterou hledáme, a já věřím, že dokážeme dopilovat detaily a vstoupíme do Ligy mistrů v plné formě.

Co na konfrontace s týmy z různých koutů Evropy, které vás nyní čekají, říkáte?
To samé jsme měli v programu už před rokem a myslím, že to je lepší, než nastoupit proti týmům, které potkáme čtyřikrát v sezoně. Potom se už vzájemně známe, zápas nemá takový náboj, tedy až na výjimky, jako derby s Boleslaví. Cizí soupeře rozhodně vítám, je to pro nás zajímavé srovnání a pro diváky jistě atraktivní duel.

Jak složité bude pro váš tým navázat na loňský postup do osmifinále?
Nebude to nic lehkého. V minulé sezoně jsme dokázali překonat velmi těžké soupeře. Vyřadit švédský Linköping není něco, co by se dělo každý den. Úkolem číslo jedna pro nás bude postup ze skupiny. To samo o sobě nebude nic jednoduchého. A jde zatím o jediný cíl, na který se v tuto chvíli soustředím.

Celkově bude asi v nové sezoně nutné počítat s vyššími očekáváními veřejnosti a fanoušků, souhlasíte?
Náš tým je také trošku jiný, než byl před rokem. Myslím si, že se obě sezony asi těžko budou srovnávat, nejen kádrem, ale také celkovým stavem klubu, který se nyní může pyšnit mistrovským titulem. Nerad bych něco porovnával, místo toho chceme navázat na kvalitní výkony, které jsme předváděli v minulé sezoně, a tvrdou práci. Chceme být nepříjemným soupeřem, ať už budeme hrát na jakékoliv půdě.

Filip Pešán

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

Po hostování si u Tygrů prodlouží angažmá odchovanec Zachar

Od 24. do 30. dubna inventura v tygřím fanshopu

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit