Bílí Tygři Liberec

Česká reprezentace i díky trojici Tygrů ovládla skupinu A na mistrovství světa

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Základní skupina vyšla na světovém šampionátu českému národnímu týmu na jedničku. Reprezentace i s Michalem Birnerem, Michalem Řepíkem a Radimem Šimkem si dokráčela pro postup z první příčky a ve čtvrtek se od 15:15 střetne se Spojenými státy o postup do semifinále. Pojďme si připomenout, jak si Tygři ve skupině vedli.

Vůbec nejvýraznější stopu zanechal ve skupinových bojích Michal Birner. V sedmi duelech si připsal stejné množství kanadských bodů za čtyři góly a tři asistence a je dokonce nejproduktivnějším českým hráčem! V rámci šampionátu je pak celkově sedmnáctým nejproduktivnějším hráčem. Ještě lépe si vedl mezi střelci, kde mu patří dělená devátá příčka.

Neztratil se rozhodně ani Michal Řepík. Ten má na kontě zatím čtyři kanadské body za dvě branky a dvě asistence a v rámci českého týmu je sedmým nejproduktivnějším hráčem. Kvůli osobnímu desetiminutovému trestu v utkání s Dánskem je ale také nejtrestanějším českým reprezentantem a v celkovém hodnocení sedmým nejtrestanějším hráčem turnaje.

Michalové Birner a Řepík v jedné z útočných akcí

Dvojice spolu naskakuje nejen ve druhé útočné formaci, ale také během přesilových her, a tradiční spolupráce dvou parťáků v Moskvě dosud klape. Znát je to i na "tabulce pravdy", jak se přezdívá hodnocení účasti na ledě +/-. Oba Michalové mají na kontě deset plusových bodů a nejen, že jsou v této statistice nejlepší v rámci českého národního týmu, sdílejí spolu také šestou příčku v rámci všech hráčů na šampionátu.

Co je zajímavé, pouze jeden z reprezentantů, Petr Koukal, má v hodnocení +/- zápornou bilanci. S třemi plusovými body zde nalezneme Radima Šimka, který je oporou české defenzivy a rovněž on naskakuje ve druhé formaci. Také v reprezentaci se prezentuje ve skvělé formě a zatím se na šampionátu rovněž jednou střelecky prosadil.

Šimek se soustředí na hru

Sečteno a podtrženo, čeští Tygři se během základní skupiny postarali celkem o sedm gólů a pět asistencí. Posbírali dohromady 23 plusových bodů v tabulce +/- a na ledě byli v každém utkání pořádně vidět.

Kromě nich sváděl na světovém šampionátu v dresu Slovenska boje také další Bílý Tygr, útočník Martin Bakoš. Po závěrečné výhře v prodloužení nad Spojenými státy nakonec jeho tým na turnaji končí, bilance jednoho vstřeleného gólu už je tedy pro Bakoše konečná. Vyřazení Slovenska může mrzet z toho důvodu, že v případě jeho výhry nad americkým výběrem by zítra čtveřici Tygrů čekalo pikantní federální derby.

Martin Bakoš nabírá rychlost

Takto už na turnaji pokračují pouze tři z nich. Nezbývá než věřit, že budeme Birnerovi, Řepíkovi a Šimkovi moci držet palce také během víkendových bojů o medaile.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Nad(h)led #33: Adam Najman nejen o nadcházejícím angažma ve Finsku

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Z našeho fanshopu

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit