Bílí Tygři Liberec

Branko Radivojevič oblékne Tygří dres i v sezóně 2016/2017!

Date of publication Author Martin Kadlec

Zkušený pětatřicetiletý útočník Branko Radivojevič podepsal s Bílými Tygry Liberec nový kontrakt do 30. 4. 2017. S vedením klubu se zkušený forvard domluvil na nové roční smlouvě již krátce po mistrovských oslavách, k podpisu však došlo až v tomto týdnu.

Nejzkušenější hráč současného kádru Bílých Tygrů s několika stovkami startů v NHL, KHL i ve slovenské reprezentaci na kontě přišel do Liberce v průběhu sezóny 2014/15 ze slovenského Trenčína. Liberec je po Vsetíně, kde Radivojevič působil v době výluky NHL v sezóně 2004/2005, teprve jeho druhým působištěm v české extralize.

Vyjádření Sportovního ředitele Filipa Pešána:

"Branko je charakterní člověk a vynikající hokejista, proto bude podepsání nové smlouvy s Bílými Tygry pro liberecké fanoušky určitě skvělá zpráva. Branko byl jedním z hlavních tahounů v loňské úspěšné sezoně, a to jak na ledě, tak v šatně, kde se těší velkému respektu. Pro mne osobně je tento zkušený útočník jedním z hlavních kandidátů na post kapitána týmu pro příští sezonu."


Branko Radivojevič
Profil:
Branko Radivojevič se narodil v roce 1980 v Piešťanech do slovensko-srbské rodiny. S hokejem ale budoucí kapitán slovenského národního týmu začínal v Trenčíně, kde vyrostl ve špičkového hokejistu. Vedle mládežnických výběrů Trenčína se pevně zabydlel i v reprezentační osmnáctce a dvacítce a v roce 1999 ho draftoval ve třetím kole jako 93. hráče v pořadí klub Colorado Avalanche.
Následné tři sezóny strávil Radivojevič v nižší soutěži OHL, aniž by mu „Laviny“ nabídly smlouvu, a tak v roce 2001 uzavřel kontrakt s Phoenix Coyotes. Většinu sezóny 2001/2002 sice strávil na farmě v AHL, ale odehrál už i 18 zápasů za Coyotes ve vysněné NHL. V následující sezóně už byl stabilním hráčem mužstva. V roce 2004 byl Radivojevič vytradeován za Mika Comriho do Philadelphie Flyers, kde si poprvé zahrál play-off o Stanley Cup.
V průběhu výluky NHL v sezóně 2004/2005 si rychlonohý křídelní útočník poprvé zahrál také českou extraligu, když oblékl dres Vsetína.
Po lock-outu ale znovu válel za Philadelphii. Sezóna 2006/2007 byla pro Radivojeviče zatím tou poslední v NHL a on v ní hájil barvy Minnesoty Wild.
V létě 2008 podepsal Radivojevič smlouvu s klubem nově se rodící soutěže KHL - Spartakem Moskva. Tady odehrál celkem tři úspěšné sezóny a poté přišlo stěhování do Atlantu Mytišči. O rok později, v květnu 2012, se ale znovu vrátil do Spartaku. Odehrál zde úspěšnou sezónu v roli kapitána moskevského celku. Sezónu 2013/14 zahájil Branko Radivojevič v Neftěchimiku Nižněkamsk, ale už koncem října odchází a následně se domluví s HC Slovan Bratislava.

Akce

Sezónu 2014/2015 zahájil Branko Radivojevič překvapivě v domovském Trenčíně, ale už v říjnu se stěhuje do Liberce, kde se ihned zařadil mezi opory Tygrů. V uplynulé sezóně 2015/2016už se zkušený útočník výrazně prosazuje jako vůdce týmu a to jak na ledě, tak v kabině. S Bakošem a Bulířem vytvoří nebezpečné útočné trio v základní části, v play-off je pak Radivojevič nejproduktivnějším hráčem Tygrů a výrazně tak přispěje k zisku historického mistrovského titulu.

Velmi výrazně se Branko Radivojevič zapsal i na mezinárodní scéně samozřejmě v dresu Slovenska. Účastnil se 6 světových šampionátů, dvakrát si zahrál na ZOH (Vancouver, Soči) a jednou na Světovém poháru. Se Slovenskem, které v několika zápasech vedl i jako kapitán, vybojoval stříbro a bronz z mistrovství světa. Celkem má na svém kontě 138 reprezentačních startů, ve kterých si připsal 42 kanadských bodů.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Sbírej oficiální kartičky TELH! Druhá série pro sezonu 2023/24 je venku

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Z našeho fanshopu

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit