Bílí Tygři Liberec

Brankář Roman Will míří ze zámoří k Bílým Tygrům Liberec

Date of publication Author Martin Kadlec

Roman Will zažil v uplynulé sezóně svůj debut v NHL v dresu Colarada Avalanche, přesto se ale z farmy v San Antoniu nedokázal natrvalo probojovat do hlavního týmu a rozhodl se tak pro návrat do Česka. S vedením klubu Bílí Tygři Liberec se dohodnul na ročním kontraktu s případnou dvouletou opcí.

Pro Willa to bude jeho druhé extraligové angažmá. V nejvyšší soutěži se poprvé představil v dresu Mladé Boleslavi.

Vyjádření Sportovního ředitele Filipa Pešána:

"Roman Will je pro nás příslibem do budoucnosti. Jeho pracovitost ho v právě skončené sezóně dovedla až k prvnímu startu v NHL. Ve třiadvaceti letech je to stále ještě mladý brankář, který má hodně před sebou. Se svým potenciálem by po boku Jána Lašáka mohl vyrůst v novou brankářskou jedničku Bílých Tygrů Liberec."


Profil:
Roman Will je rodákem z Plzně, kde také hokejově začínal. V patnácti letech ale přijal nabídku z Mladé Boleslavi, kde poté hájil branku tamního dorosteneckého a juniorského týmu. V sezóně 2010/2011 se Roman Will i přes svůj nízký věk posunul do boleslavského A týmu, nastoupil však k jedinému extraligovému utkání.

O rok později odešel Roman Will zkusit své štěstí do zámoří, kde chytal v juniorském výběru QMJHL Moncton Wildcats. Po sbírání zkušeností za velkou louží se vrátil zpátky do Mladé Boleslavi, která v té době hrála 2. nejvyšší soutěž. Původně jen doplnil dvojici Vlastimil Lakosil a Michal Valent. Skvělými výkony si ale získal důvěru trenérů a tak se tehdy dvacetiletý brankář stal boleslavskou jedničkou v honu za extraligou. V baráži, kde v nervydrásající bitvě trápila Boleslav i Bílé Tygry, to nakonec na postup nestačilo. Co se ale nepovedlo tehdy, zvládla Mladá Boleslav i s Willem v brance o rok později.

Akce
Roman Will během svého debutu v NHL

V roce 2014 se Roman Will znovu vydal do zámoří, kde přijal nabídku týmu AHL Lake Erie Monsters. V honbě za vysněnou NHL přestoupil o rok později do San Antonio Rampage. Odtud si ho na krátký záskok „vypůjčil“ legendární Patrick Roy, trenér lavin z Colorada a Roman se tak dočkal svého premiérového startu v NHL.

Na reprezentační úrovni si Roman Will připsal starty za českou sedmnáctku, osmnáctku a dvacítku. Na vrcholném turnaji se však představil jen v kategorii U18, když hájil barvy Českého týmu na Mistrovství světa.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Sbírej oficiální kartičky TELH! Druhá série pro sezonu 2023/24 je venku

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Z našeho fanshopu

Rohožka sezona 23/24

690 Kč
Koupit

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit