Bílí Tygři Liberec

Boj o semifinále Ligy mistrů je tady! Tygři jedou do Švýcarska s reálnou nadějí

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Odveta čtvrtfinále Champions Hockey League se nezadržitelně blíží. Po domácí prohře 0:1 cestují liberečtí hokejisté do Zürichu s vědomím, že pokud chtějí nakouknout mezi nejlepší čtveřici, musí bezpodmínečně zvítězit. Už na ledě hvězdné Frölundy dokázali, že to je v jejich silách.

Liga mistrů? Balzám na duši!

Není tajemstvím, že si první polovinu domácí extraligy představovali Tygři poněkud jinak. Pokud se ovšem přeprogramují na mód evropské soutěže, bývá to jiná podívaná. Pojďme si jejich cestu soutěží zopakovat.

V základní skupině neztratili ani bod s Cardiffem, jenž předvedl, že Britům již dávno není lední hokej cizí. Silnému švédskému Växjö šelmy statečně vzdorovaly a doma dotáhly utkání až do prodloužení. S Davosem poté před vlastními fanoušky získaly rozhodující tři body, které je katapultovaly do vyřazovacích bojů.

Jan Stránský

Tam již bookmakeři předpovídali Liberci rychlý konec, los jim totiž do osmifinále přisoudil nejúspěšnější tým historie soutěže, švédskou Frölundu. S ní doma také o branku prohráli, na severu Evropy ale předvedli parádní obrat v odvetě a po vítězné trefě Michala Bulíře zvítězili 6:4. Postarali se tak o velké překvapení.

První zápas nabídl vyrovnanou bitvu

Před týdnem se v Home Credit Areně odehrála první vzájemná bitva se čtvrtfinálovým soupeřem. Zürich zvítězil fotbalovým skóre 1:0, i když měli v utkání mírně navrch Liberečtí. Nedokázali ovšem překonat brankáře Schlegela a na výhru tedy dosáhnout nemohli.

Jan Stránský

Tygry ale mohla těšit disciplína, na trestnou lavici neusedli ani jednou! Rozhodčí nastavili poměrně tolerantní metr, což si pochvaloval mimo jiné zadák Ladislav Šmíd. "Rozhodčí to vhodně pouštěli. Pro hokej to bylo jedině dobře. Na menší fauly se vykašlali a nechávali hru plynout. Z jejich strany to bylo velmi dobře zvládnuté, v extralize by to mohlo být stejné. Bylo to přeci jen mnohem živější a rychlejší. Pro diváky to byl myslím atraktivní hokej."

Tygr s číslem pět dále odmítal poraženeckou náladu směrem k odvětě. "Když neztrácíme kotouče a hrajeme u nich v pásmu, každý je zranitelný. Rozhodně máme šanci."

Ke kormidlu usedá Karel Mejnek

Utkání v Zürichu bude speciální tím, že odstartuje přibližně měsíc trvající absenci Filipa Pešána. Ten se bude věnovat povinnostem u reprezentace do dvaceti let a hlavní slovo tak v kabině bude mít za běžných okolností asistent Karel Mlejnek. Tato situace nastala již v odvetě s Frölundou, kde se Tygři s absencí hlavního kouče vypořádali více než zdařile.

Jan Stránský

Jak se bude Libereckým na horkém švýcarském ledě dařit? Dozvíme se s úderem úterní 20. hodiny, kdy bude vhozeno úvodní buly. Ve hře je postup mezi čtyři nejlepší týmy Evropy, rozhodně tedy držte palce! Početná skupina fanoušků bude Tygry podporovat dokonce přímo v aréně.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Z našeho fanshopu

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit