Bílí Tygři Liberec

Bitva na zlatém ledě: Tygři se poprvé vrátí do arény, kde vybojovali titul

Date of publication Author Kryštof Rossmann

Liberec - Druhý vzájemný souboj Tygrů s pražskou Spartou bude opravdu pikantní. Svěřenci trenéra Filipa Pešána se totiž poprvé vrátí na led, kde vybojovali historicky první mistrovský titul. Podaří se jim Spartu přehrát jako 24. dubna?

Bakošova geniální střela! Tygři míří zpět na místo činu!

Liberečtí příznivci jistojistě mají loňskou finálovou sérii v živé paměti. K šestému zápasu za stavu 3:2 mířilo naše mužstvo do O2 Arény. Po fantastické a nervy drásající bitvě mohlo oslavovat první klubový rekord v historii. Okamžik to byl úžasný, bílá tribuna sídlila při druhém prodloužení za bránou sparťanského gólmana Pöpperleho a z blízka tak viděla, jak Martin Bakoš vymetl šibenici u bližší tyče.

Zakončení sezóny se uskutečnilo nejlépe, jak mohlo, oslavy nebraly konců. Nicméně nyní před sebou Tygři mají novou výzvu. Vůbec poprvé se od 24. dubna totiž vrátí na horkou půdu "řeckých válečníků". Budou ji bránit hokejisté z hlavního města stejně jako před několika stoletími stejnojmenní bojovníci říše s centrem dění v Aténách? Jistojistě ano.



Do roka a do dne! Přesilovka versus oslabení

Stejně jako v minulé sezóně se Sparťané spoléhají na hru v početní výhodě. Tento herní prvek patří k jejich vůbec největším zbraním. Údernost 22,37 % určitě není nicotná. Hokejisté oblékající rudé barvy využili hned sedmnáct ze svých šestasedmdesáti přesilovek.

Jenže tentokrát se proti nim postaví mužstvo, které si při přesilovkách vede velmi dobře. Tygři dokázali s plným nasazením ubránit 86,11 % výhod soupeře. A co víc? V oslabení dokonce jednou skórovali. Na co však budou muset dát svěřenci trenéra Filipa Pešána pozor? Jednoznačně nedovolené zákroky, jsou totiž jedním z nejtrestanějších mužstev ligy.

Stránský se natahuje po puku

Konstantnost? Sparta připomíná spíš divoké tornádo

Poslední výsledky Pražanů jsou velmi impulsivní a těžko předvídatelné. Vše začalo výhrou 5:1 nad Zlínem, následovala porážka 2:6 s Kometou. Poté přišlo další vítězství v podobě devítigólové smršti proti Mladé Boleslavi, výsledek 1:5 s Vervou a tři body za skóre 5:0 proti Plzni. Vše trochu ztlumila podle statistik běžná výhra 3:1 nad Karlovými Vary a porážka 1:3 s Vítkovicemi. Říjnový kolotoč svěřenci trenéra Kalouse ukončili tříbodovým výkonem nad Pardubicemi. Ty porazili 4:1.

Co se našeho mužstva týče, Tygři mají stále zápas k dobru. V posledních třech kolech dokázali vybojovat sedm bodů, když nejprve podlehli Litvínovu 2:3 v prodloužení a poté ani v jednom ze zápasů neinkasovali. Mladou Boleslav udolali 3:0 a Plzeň přestříleli vysoko 5:0. Ján Lašák dokonal 180 minut bez inkasované branky výhrou nad Karlovými Vary (2:0). Otázkou zůstává, zda dokáže liberecký brankář svou fantastickou sérii prodloužit.

Minisouboj: Lukáš Pech versus Ján Lašák?

Utkání 16. kola nabídne i jeden velmi pikantní souboj. Postaví se proti sobě totiž jeden z nejproduktivnějších mužů extraligy - Lukáš Pech (5+13) a v posledních kolech neprůstřelný Ján Lašák. Ten se svými statistikami 92,74% úspěšnosti a 1,83 průměrným inkasovaným gólům na zápas patří pro změnu k nejúspěšnějším gólmanům extraligy.

Petr Vrána
K nebezpečným hráčům celku z hlavního města patří i sniper Petr Vrána

Bílí Tygři Liberec versus HC Sparta Praha

Počet zápasů: 57
Bilance: 17 – 6 – 0 – 8 – 26
Skóre: 150:170

Poslední vzájemné střetnutí přivítala Home Credit Aréna. Z těsné výhry se nakonec radovali hosté.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Nad(h)led #33: Adam Najman nejen o nadcházejícím angažma ve Finsku

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Z našeho fanshopu

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit