Bílí Tygři Liberec

Bílí Tygři vítězný fotbalový hattrick nezkompletovali, Rozstání tentokrát zvítězilo na penalty!

Date of publication Author Jaroslav Vondrák

Rozstání/Liberec - Stejně jako v předchozích letech, tak i letos, se Bílí Tygři v úvodu června představili v rolích fotbalistů a vyzvali svého tradičního soupeře, TJ Sokol Rozstání, který hraje I. B třídu. I přes brzké vedení Liberce nakonec výhru brali domácí, kteří tak Tygrům nepovolili třetí fotbalovou výhru v řadě.

Program odstartoval už v 16 hodin, kdy na trávníku místního hřiště poměřila síly přípravka Bílých Tygrů s několika celky svých fotbalových vrstevníků. Malí Tygři předvedli ve všech svých utkáních bojovné výkony, týmovou hru a efektivtu v zakončení, a nakonec tak mohli oslavit celkové vítězství. Podařilo se jim předčit například výběry libereckého Rapidu, Divčí fotbalové akademie, domácího Rozstání a dokonce i Slovanu Liberec.

„Myslím, že dnešek se moc povedl. Snažíme se letní přípravu doplňovat i o jiné sporty, abychom děti vedli ke všestrannosti. Po náročném programu posledních dní, kdy jsme s některými dětmi absolvovali i hokejový turnaj v Chomutově, si kluci zaslouží pochvalu za veliké nasazení, se kterými zápasy odehráli. Vítězství v místním turnaji je pro nás takovou třešničkou na dortu," hodnotil páteční odpoledne vedoucí mládežnické základny Libor Daněk.

V půl šesté před zraky několika stovek diváků odstartoval očekávaný souboj mezi Sokolem Rozstání a Bílými Tygry. V sestavě Libereckých, kterou poskládal fotbalový kapitán Tygrů Michal Bulíř, se objevili například mladíci Kryštof Hrabík a Lukáš Jašek, kteří tvořili stoperskou dvojici. V záloze úřadovala dvojka Petr Jelínek a Lukáš Krenželok a pozici na hrotu obsadil Dominik Lakatoš. Žolíkem liberecké sestavy byl Tomáš Bulíř, mladší bratr útočníka Liberce Michala. Na hřišti se ale objevily i další hráči Bílých Tygrů jako Roman Will, Jan Stránský, Michal Plutnar, Jan Ordoš, Filip Pyrochta nebo Adam Dlouhý.

Začátek utkání byl opravdu bleskový. Již po pouhých pěti vteřinách šli Tygři do vedení! Ihned po rozehrání nakopl Michal Bulíř míč dopředu, první u něj byl Dominik Lakatoš a bez váhání prostřelil domácího brankáře. Rozstání rychle inkasovaná branka evidentně zaskočila, protože i v následujících minutách měli více ze hry hokejisté, Jan Stránský i Lukáš Krenželok ale nemířili přesně. Poté se hra začala pomalu vyrovnávat a několik zákroků musel vytáhnout i strážce liberecké svatyně Lukáš Vantuch. Do poločasu už ale žádná branka nepadla.

To vstup do druhé půle se proběhl velmi podobně jako začátek té první, tedy vstřelenou brankou. Po necelých dvou minutách bylo vyrovnáno, když se jeden z domácích prosadil střelou do levé šibenice. Rozstání vstřelená branka dodala kuráž a zanedlouho již šlo do vedení, když byl Lukáš Vantuch překonán podruhé. To ovšem Bílé Tygry nezlomilo, právě naopak. S velikou vervou se pustili do útoku, ale svou šanci nedokázal proměnit ani Michla Bulíř, ani Roman Will. Když už se zdálo, že zápas se chýlí ke konci a vítěztví domácích, podařilo se Libereckým vyrovnat! O druhou branku v domácí síti se zasloužil mladší z bratrů Bulířových.

Utkání tedy dospělo až do penalt. Do souboje v pokutových kopech vstoupili lépe Bílí Tygři, když se z prvního pokusu prosadil kapitán Bulíř a Lukáš Vantuch následně vychytal domácího střelce. Od této chvíle se ovšem dařilo hlavně Rozstání, které nakonec na penalty zvítězilo poměřem 3:1 a odvrátilo třetí fotbalový triumf Bílých Tygrů v řadě.

I přes prohru byly na tvářích libereckých hokejistů vidět úsměvy. "Letos jsem tady byl poprvé a akce se mi líbila. Jsme rádi, že přišlo hodně lidí, zápas jsme si před tolika fanoušky užili," říkal po zápase mladý útočník Kryštof Hrabík. Fotbalovým kláním ale program ještě nekončil, protože zanedlouho došlo i na autogramiádu téměř kompletního A-týmu.

Do Rozstání přijely své spoluhráče podpořit i posily Martin Bakoš, Ladislav Šmíd a Aleš Stezka, které se následného rozdávání podpisů účastnily také. „Dnešní odpoledne bylo skvělé, viděli jsme hokejisty v kopačkách a děti si odnesly i autogramy, takže jsou nadšené. Jsme rádi, že k nám letos Bílí Tygři opět zavítali," usmívala se jedna z návštěvnic exhibice.

O autogramiádu byl tradičně veliký zájem, hokejisté se ale neúnavně podepisovali, a tak se dostalo na všechny. I v dalších dnech čeká Bílé Tygry zajímavý program. Mimo to, že pokračují v letní přípravě, se v sobotu několik hráčů vydá na charitativní florbalový turnaj do Benátek nad Jizerou, který startuje ve 14 hodin. Přijďte zafandit Tygrům a podpořit dobrou věc!

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Od středy týdenní inventura fanshopu

Nad(h)led #33: Adam Najman nejen o nadcházejícím angažma ve Finsku

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Z našeho fanshopu

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit