Bílí Tygři Liberec

Bílí Tygři si pojistili služby aktuálně nejproduktivnějšího hráče Petra Jelínka!

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Ještě před skončením základní části letošního extraligového ročníku se vedení klubu domluvilo na novém kontraktu s útočníkem Petrem Jelínkem. Zkušený dvaatřicetiletý hráč prožívá v Liberci velmi povedené období.

V mistrovské sezóně patřil k nejproduktivnějším hráčům Bílých Tygrů, když si připsal svůj osobní rekord v produktivitě za 33 bodů (15 gólů a 18 asistencí) a v aktuální sezóně jej s největší pravděpodobností opět překoná (28 bodů). Díky nové smlouvě by měl Petr Jelínek v libereckém dresu odehrát i následující tři sezóny.

"Petr Jelínek patří ke zkušeným extraligovým hráčům, které zdobí důrazná a poctivá hra, a je silný v předbrankovém prostoru. V posledních sezónách se mu navíc daří bodovat a patří k našim nejproduktivnějším hráčům. Velmi oceňuji také Petrův přístup a profesionalitu mimo led. Je dobrým příkladem pro naše mladé hráče."


Profil Petra Jelínka:

Syn někdejšího medailisty z olympijských her i mistrovství světa, hokejisty Tomáše Jelínka, se narodil 19. června 1984 v Praze. S hokejem začínal ve Slavii, kde si zahrál dorostenecké i juniorské finále. Debut v extralize si za sešívané odbyl už v sezoně 2003/2004. Působil i v nižších zámořských soutěžích a na svém kontě má i starty za mládežnické reprezentace.

Po zdravotních peripetiích se zlomenou páteří prošel několika týmy z 1. ligy i slovenskou Žilinou,

od roku 2008 už ale byl jedním ze základních stavebních kamenů týmu Slavia Praha. Jelínek si ve Slavii zahrál dvě finále a třikrát pomohl sešívaným do semifinále play-off. V předchozích letech se dobře uplatnil v oslabeních, kde na něj kouč Růžička sázel. Po vypadnutí v předkole play-off 2013/2014 s Pardubicemi mu ale vedení pražského klubu neprodloužilo smlouvu a vytáhlý centr tak v květnu 2014 zamířil do Liberce a s Bílými Tygry se dohodl na dvouletém kontraktu.

V první sezoně v dresu Bílých Tygrů patřil mezi stabilní členy sestavy a naskočil celkem do 56 zápasů, v nichž si připsal 22 kanadských bodů. Krom toho ale sbíral také trestné minuty, kterých na svém kontě nashromáždil 144, což je zatím nejvíce v jeho extraligové kariéře.

Sezóna 2015/16 bude v jeho kariéře napsána zlatým písmem. Během základní části byl po boku Lukáše Krenželoka a Jakuba Valského součástí nejproduktivnějšího útoku celé extraligy. On sám si připsal 33 bodů. V play-off přidal ještě po gólu a asistenci a byl jednou z klíčových postav v cestě za historicky prvním titulem Bílých Tygrů. V letošní sezóně opět potvrzuje svou extratřídu. S 28 body je aktuálně nejproduktivnějším hráčem Bílých Tygrů.

Petr Jelínek rozehrává

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Sbírej oficiální kartičky TELH! Druhá série pro sezonu 2023/24 je venku

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Z našeho fanshopu

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit