Bílí Tygři Liberec

Bílí Tygři si do nové sezóny pojistili služby útočníků Jelínka a Bulíře!

Date of publication Author Redakce

Petru Jelínkovi i Michalu Bulířovi skončila v Liberci dvouletá smlouva k 30. 4. 2016, vedení klubu však v obou případech uplatnilo opci a pojistilo si tak služby obou útočníků i na další extraligový ročník!

Oba v minulé sezóně patřili k nejproduktivnějším hráčům Bílých Tygrů. Michal Bulíř prožil svůj bodově nejlepší ročník, když v základní části zaznamenal 34 kanadských bodů a dalších 10 jich přidal v play-off. Osobní rekord si připsal také zkušený třicátník Petr Jelínek, když v sezóně pomohl Bílým Tygrům 16 góly a 19 přihrávkami.

Vyjádření Sportovního ředitele Filipa Pešána:

"Petrovi i Michalovi se v uplynulé sezóně bodově dařilo a plnili své role v týmu. Byť jsou oba útočníci, typově jsou rozdílní. Petr Jelínek patří ke zkušeným extraligovým hráčům, které zdobí důrazná a poctivá hra a je silný v předbrankovém prostoru. Michal Bulíř dorostl do dobrého hokejového věku a v nadcházející sezoně by měl být jedním z ofenzivních lídrů týmu."


Profil Petra Jelínka:
Syn někdejšího medailisty z olympijských her i mistrovství světa, hokejisty Tomáše Jelínka, se narodil 19. června 1984 v Praze. S hokejem začínal ve Slavii, kde si zahrál dorostenecké i juniorské finále. Debut v extralize si za sešívané odbyl už v sezoně 2003/2004. Působil i v nižších zámořských soutěžích a na svém kontě má i starty za mládežnické reprezentace.

Petr Jelínek
Po zdravotních peripetiích se zlomenou páteří prošel několika týmy z 1.ligy i slovenskou Žilinou, od roku 2008 už ale byl jedním ze základních stavebních kamenů týmu Slavia Praha. Jelínek si ve Slavii zahrál dvě finále a třikrát pomohl sešívaným do semifinále play-off. V předchozích letech se dobře uplatnil v oslabeních, kde na něj kouč Růžička dost sázel. Po vypadnutí v předkole play-off 2013/2014 s Pardubicemi mu ale vedení pražského klubu neprodloužilo smlouvu a vytáhlý centr tak v květnu 2014 zamířil do Liberce a s Bílými Tygry se dohodl na dvouletém kontraktu.
V první sezoně v dresu Bílých Tygrů patřil mezi stabilní členy sestavy a naskočil celkem do 56 zápasů, v nichž si připsal 22 kanadských bodů. Krom toho ale sbíral také trestné minuty, kterých na svém kontě nashromáždil 144, což je zatím nejvíce v jeho extraligové kariéře. Sezóna 2015/16 bude v jeho kariéře napsána zlatým písmem. Během základní části byl po boku Lukáše Krenželoka a Jakuba Valského součástí nejbodovějšího útoku celé extraligy. On sám si připsal 33 bodů. V play-off přidal ještě po gólu a asistenci a byl jednou z klíčových postav v cestě za historicky prvním titulem Bílých Tygrů.

Profil Michala Bulíře:
Liberecký odchovanec Michal Bulíř pochází ze sportovní rodiny. Jeho otec Petr byl fotbalistou a v devadesátých letech hrál první ligu za Slovan Liberec. Michal se ale rozhodl pro hokej. Už ve třech letech ho na stadion přivedl děda Jaroslav Kasík, který byl dlouholetým hokejovým hráčem a funkcionářem v Liberci. Ani Michal zatím neoblékl jiný dres, než liberecký.

Michal Bulíř
Už v žákovských kategoriích ukazoval, že patří mezi střelecky schopné útočníky a později to už jen potvrzoval. 22. prosince 2009 ke své premiéře v seniorské extralize. Na ledě Třince sice Tygři prohráli 5:4, ale pro osmnáctiletého Michala byl start mezi dospělými určitě pěkným vánočním dárkem. Nakonec stihl za Tygry v sezóně 2009/2010 odehrát celkem tři utkání. V dalším ročníku se sice s A týmem zapojil do přípravy, ale další starty v extralize si nepřipsal a to ani přesto, že se stal platným členem reprezentace do dvaceti let. Šanci ale dostal v Benátkách nad Jizerou, kde odehrál dvanáct duelů a obohatil své statistiky pěti body.
V sezóně 2011/2012 už Michal patřil do základní sestavy hlavního týmu. Liberecký odchovanec byl asi největším překvapením. Už v pátém kole zaznamenal svůj první gól v extralize a při zranění kapitána Petra Nedvěda dlouho vedl i liberecký první útok.
Od té chvíle se mladý útočník prokousává libereckou sestavou stále výše a stejně tak každým rokem navyšuje i svůj bodový příspěvek v klubové tabulce produktivity. Za své výkony si v roce 2015 "Bulda" zasloužil poprvé v kariéře také nominaci do seniorské reprezentace, s níž zamířil na její první sraz v ročníku 2015/16. První reprezentační start si ale zatím nepřipsal.
V uplynulé sezóně už patřil k tahounům týmu. Vyzkoušel si první i druhou útočnou formaci a jeho představení splňovala ty nejvyšší měřítka. Ve vyřazovacích bojích navíc pomohl týmu hned dvanácti body a po boku spoluhráčů z formace Michalů Birnera s Řepíkem zvedl nad hlavu zasloužený pohár.

Oba hráči se navíc podílejí významnou měrou na dobré náladě v kabině. Stačí se podívat na video!

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Rozhodněte o nejlepším brankářském zákroku sezóny!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit