Bílí Tygři Liberec

Baráž je u konce, Tygři znají své soupeře v příštím extraligovém ročníku

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - V neděli večer vyvrcholila napínavá baráž, která uzavřela seznam účastníků příštího ročníku Tipsport extraligy ledního hokeje. Boj o udržení vyšel Pardubicím, naopak o extraligovou příslušnost přišly Karlovy Vary. Namísto nich si v elitní soutěži zahraje Jihlava.

Po dlouhých letech tak tým z Vysočiny zamíří pod Ještěd. Naposledy v extralize nastupovala Jihlava v sezoně 2004/05 a nutno dodat, že se tehdy jednalo o soupeře, proti němuž se Tygrům dařilo. Ze čtyř vzájemných duelů náš tým třikrát triumfoval a jedno utkání skončilo i po prodloužení remízou. Nicméně v Home Credit Areně se tento tým představí vůbec poprvé v historii, tehdy totiž Tygři hráli své domácí zápasy ještě ve Svijanské aréně. K postupu pomohly Jihlavským také dvě známé tváře, Jiří Říha a David Kajínek.

Chybět nebudou v následujícím ročníku ani zápasy s Dynamem Pardubice. Těm se uplynulá sezona vůbec nepodařila, v extralize skončily na posledním místě a ani v úvodu baráže nepředváděly žádné oslnivé výkony. Díky závěrečnému vzestupu ale nakonec nedělní výhrou nad Jihlavou definitivně zachránily svou extraligovou příslušnost.

O tu naopak po dlouhých dvaceti sezonách přišly Karlovy Vary. Ty si sice v roce 2009 došly pro historicky první titul, nicméně od té doby se pohybovaly pouze u dna tabulky. Několikrát v řadě se sice v koncovce sezony na poslední chvíli zachránily, tentokrát už se jim to ovšem nepodařilo. Těsná výhra nad Českými Budějovicemi už na tom nic nezměnila.

Svůj sen si nadále budou muset snít také v jihočeské metropoli. Po prodeji licence a přesunu hokejového Mountfieldu do Hradce Králové bojuje místní Motor každý rok o postup do extraligy a ani letos nebyl daleko, nakonec ovšem baráž zakončil až na čtvrté příčce.

Pokud tak do hry nezasáhnou žádné výrazné potíže některého z týmu s naplněním licenčních podmínek, čekají Bílé Tygry v příštím ročníku zajímavé duely s Duklou Jihlava a Dynamem Pardubice. Rozhodně se máme na co těšit!

Podávání rukou po zápase s Pardubicemi

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

Od 24. do 30. dubna inventura v tygřím fanshopu

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Najman se loučí s Tygry a míří na sever. Hrát bude za Ilves Tampere

Z našeho fanshopu

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit