Bílí Tygři Liberec

Den zápasu pohledem střelce Tomáše Nezbedy: Před utkáním mám chvíli jenom pro sebe, vnímám svoje myšlenky

Date of publication Author Kryštof Rossmann, Terezie Hozová

Liberec - Starší dorost si připsal ve čtvrtečním utkání úspěšný vstup do play-off, když porazil Hradec Králové 4:2. Velký podíl na tom měl šikovný útočník Tomáš Nezbeda, který v exkluzivním rozhovoru popisuje, jak vypadá jeho hrací den či příprava. „Vždy po rozbruslení odcházím do kabiny trochu dříve než ostatní, mám chvilku pro sebe, pomáhá mi v soustředění," prozrazuje na úvod.

Každý z hráčů se na utkání připravuje odlišně. Někdo se s nervozitou vypořádává pomocí hudby, někdo naopak raději relaxuje pouze se svými myšlenkami. Jinak tomu není ani u forvarda Tomáše Nezbedy, který v rámci rozsáhlého rozhovoru prozradil pár osobních rituálů či zvyků.

„Chci si hokej co nejvíce užívat"

„Nervózní před zápasy nejsem, chci si hokej co nejvíce užívat. Před prvním utkáním série jsme se připravovali již od rána. Společně jsme poobědvali, povídali si v šatně, atmosféru jsme doladili hudbou, poté už následovala delší rozcvička. Na utkání jsme se všichni hrozně těšili," prozradil hokejista oblékající dres s číslem 32.

„Na hale máme sraz vždy dvě hodiny před úvodním vhazováním. Většinou se rozcvičujeme, následuje rozbruslení. Z toho vždy odcházím trochu dřív než ostatní, abych se mohl soustředit. Obvykle úplně vypnu a vnímám pouze svoje myšlenky. Je to takový můj rituál."

Příprava před zápasem je jedna z nejdůležitějších činností každého hráče. Neúplné rozchytání brankáře či špatné protáhnutí těla může snadno přivodit zranění. To se naštěstí letos nejproduktivnějšímu Tygrovi vyhýbá, i když ve stoprocentní fyzické kondici do utkání s Hradcem nevstupoval. „Od středy mám lehkou virózu. Jinak jsem ale v dobrém rozpoložení a do zápasu jdu s velkou chutí," hlásal odhodlaně mladý útočník před začátkem.

A žádné známky únavy na něm nebyly znát. Při hře dominoval, vytvářel si velké množství šancí. A byl pro obránce soupeře nerozlousknutelným oříškem. Do vedení se však Tygři dostali zásluhou jiné liberecké formace. Po střele Burdy skóroval Jan Jeník. „První třetina byla na obou stranách velmi vyrovnaná. Gól, který jsme dali na začátku utkání, nám velmi pomohl. Je to pro nás velmi náročný zápas, snažíme se hrát všichni naplno a jsem rád, že nám to zatím vychází," hodnotil úvodní dějství Nezbeda.

Tomáš Nezbeda před začátkem duelu

Chvíle libereckého střelce přišla ve třicáté minutě, když dokázal z velké blízkosti propasírovat kotouč až za Vomáčkova záda. „Šanci předcházela při pasu Petra Wienceka notná dávka štěstí. Petr mě chtěl najít na poslední chvíli, kotouč se odrazil přímo na mojí hokejku. Pokusil jsem se do puku lehce šťouchnout a naštěstí doskákal až za brankovou čáru. Jinak ale byla druhá perioda z našeho pohledu ještě vydařenější než ta první."

„Myslím, že jsme byli lepším celkem, proto bylo vedení zasloužené. Začínalo se navíc přitvrzovat, k vidění byl skvělý zápas play-off za výborné atmosféry. Dopomohla tomu kromě diváků určitě i hudba, která dokáže při přerušeních nabudit."

Třígólové vedení ale nakonec Tygrům nevydrželo. Hradec přidal v poslední části na obrátkách a dvakrát dokázal propálit doposud bezchybného Matěje Žajdlíka. „Třetí třetina byla tou nejhorší. Nehráli jsme takovým způsobem, jako v předchozích dvou částech a inkasovali jsme dva zbytečné góly, kvůli nimž jsme se strachovali o výsledek. Naštěstí nás uklidnila čtvrtá branka, díky níž jsme zápas také dotáhli do vítězného konce. Velmi důležitý bude páteční duel. Čekají nás dva velmi těžké zápasy na horké hradecké půdě. Musíme si vytvořit vedení a následně budeme ve větší herní pohodě."

„S kluky tvoříme skvělou partu, jsem za to rád"

Svěřenci trenéra Kudrny příliš času na relaxaci nemají. Již za dvacet hodin od závěrečné sirény totiž nastoupí k druhému duelu série. Krátká doba mezi zápasy samozřejmě ovlivňuje i jídelníček. „Je to náročné, před střetnutím samozřejmě nemůžeme jíst sytá jídla. Nicméně v kabině máme vždy připravené nějaké ovoce. To dodá potřebnou energii."

S kluky si navíc rozumíme, tvoříme skvělou partu, za což jsem rád. Domluvili jsme si společný oběd, v kabině si mezi sebou probíráme taktické úkony nebo posloucháme muziku. Hraje nám tam snad všechno možné. Občas se v reproduktorech ozve i Karel Gott, usmívá se šikovný forvard.

Jak již jsem říkal, v pátek to bude velmi náročné. Hradec je hodně bojovný tým, takže do toho budeme muset dát úplně všechno. Velmi bude záležet i na obětavosti. Ten, kdo bude víc chtít, vyhraje," uzavírá interview Tomáš Nezbeda.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Bojovník Šír se loučí s Libercem

Klub uplatnil opci u tří hráčů

Ve finále Zlaté helmy hned dva Tygři!

Z našeho fanshopu

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit