Bílí Tygři Liberec

Další soupeř ze spodku tabulky. Tygři jedou bojovat o body do Karlových Varů

Date of publication Author

L i b e r e c – Na první pohled možná protivník z kategorie slabších, Bílé Tygry ale čeká proti Karlovým Varům pořádná fuška! Na ledě Energie se představí v rámci 39. extraligového kola v neděli od 15:30.

Jen považte: Liberec zvítězil na karlovarském ledě ze sedmi posledních partií pouze jednou jedinkrát (v říjnu po přestřelce 5:4), v ostatních případech se po základní hrací době pakoval z kluziště vždy poražen.

V neděli budou Tygři přesto jasným favoritem, vždyť oba týmy dělí v tabulce propastných 46 bodů. Liberec se vyhřívá na jejím vrcholu, Energie je druhá od konce a moc si ulevila, když před týdnem zvládla souboj s posledním Litvínovem.

Liberec v letošní sezoně Energii dvakrát porazil.

Karlovarští prožívají další bídnou sezonu. Do předkola se naposledy prodrali v ročníku 2010/11, od té doby jsou pravidelnými účastníky bitev o udržení. A ani letos to zatím na žádnou veselku nevypadá, to by musel tým nebývale pookřát a doufat v kolaps svých největších konkurentů (Pardubice, Vítkovice).

Celek vedený Slovákem Peterem Oremusem má statisticky nejhorší obranu ze všech (120 inkasovaných gólů), nakupil nejvíce porážek po šedesáti minutách hry (23) a doma navíc z 18 bitev vydřel jen slabých 19 bodů.

Mužstvo spoléhá na příspěvek Ivana Rachůnka, jenž se s 28 body (9+19) vejde i mezi dvacet nejlepších borců extraligy. Vydatný je pak gólový přísun Martina Barteka – exliberecký forvard zacílil do černého už třináctkrát a v průměru se trefí skoro v každém druhém zápase.

Bílí Tygři ubrali na produktivitě

Z posledních dvou duelů jen tři branky. Liberecký stroj po předchozích kanonádách malinko ubral na síle a těžko se mu dávají góly. Minulý týden ve Zlíně prohráli Tygři 1:2, v pátek doma s Vítkovicemi vydolovali výhru 2:0. Ale kouč Filip Pešán přiznal: "Nebyli jsme lepším týmem."

Na ofenzivním výpadku se dost možná podepisuje i absence Michala Řepíka, křídla první formace, kvůli čemuž byli trenéři nuceni částečně přeskládat útoky.

Dobrou zprávu je však bodový, ale především herní příspěvek obránců – experti České televize se v hokejovém pořadu rozplývají nad dovednostmi nepříliš urostlého šikuly Radima Šimka, sebevědomí srší i z dříče Lukáše Dernere a vysoký nadstandard se drží též Martin Ševc.

V neděli proti Energii budou Severočeši usilovat o třetí výhru ve vzájemném utkání v této sezoně, sokovi navíc vždy nasázeli minimálně pět gólů! V již zmíněném klání na jeho ledě se radovali 5:4, doma pak v prosinci triumfovali 7:1.

Bílí Tygři Liberec versus HC Energie Karlovy Vary

Počet zápasů: 54
Bilance: 23 – 7 – 2 – 4 – 17
Skóre: 142:128