Bílí Tygři Liberec

Marek Schwarz: Benátky mi pomáhají být za Liberec připravený

Date of publication Author Jan Čermák

Bílí Tygři se momentálně mohou pyšnit velmi kvalitní brankářskou dvojicí. Oba maskovaní muži se zkraje sezony představují ve skvělé formě, a tak je téměř jedno, kdo zrovna stojí mezi třemi tyčemi. Proti Linköpingu dostala šanci Tygří dvojka Marek Schwarz. A ten opět dokázal, že se mužstvo s ním za zády nemusí ničeho obávat. "Je to skvělý pocit za klukama chytat, protože je cítit síla z toho týmu," přiznává zkušený gólman.

Bylo pro tebe těžké dostávat se do utkání po té první třetině, kdy jsi neměl moc práce?
Ta první třetina od kluků byla super, na mě tam šly asi tři střely. Jak se navíc dají čtyři góly a vedeme o tolik, automaticky se začne chytat líp. Můžeš si toho dovolit víc, a když uděláš náhodou nějakou chybu, není to tragédie. Musím říct, že spoluhráči mi to opravdu usnadnili a já to odchytal dobře.

Měl jsi obavy v určité fázi zápasu, kdy byla hra rozkouskovaná a Linköping snížil stav?
Ne, já se přiznám, že dneska jsem věřil, že to zvládneme. Cítil jsem to i z kluků, bylo vidět jejich sebevědomí ten souboj dotáhnout do vítězného konce. Hráli vážně skvěle. Závary tam byly, ale to je normální. Čelil nám výborný tým, a tak se dalo čekat, že nás tam občas zavřou. Nicméně strach jsem z toho neměl.

Ve třetím dějství se trochu přitvrdilo, jak jsi to vnímal z brankoviště?
Tak oni s tím chtěli něco udělat, alespoň ukázat se domácím fanouškům, takže to bylo opět trošku předpokládaný. My jsme to však znovu zvládli výborně, ustáli jsme i to dlouhý oslabení, ve kterém měli několik příležitostí, a já si tam hodně zachytal.

Marek Schwarz při jednom ze zásahů

Máte za sebou postup přes špičkového evropského soupeře. Myslíš, že to je odraz toho, co tým předvádí v extralize?
Já myslím, že jo. Linköping to asi nečekal, že na ně tady vlítneme a dáme rychlé góly. I pro mě samotného to bylo překvapení, že se takhle zadařilo. Je to skvělý pocit za klukama chytat, protože je cítit síla z toho týmu.

V CHL jsi naskočil už do druhého duelu, do toho se rozchytáváš v Benátkách. Jak je pro tebe náročné to pendlování?
Je to náročné v tom, že jsem pořád na zimáku. Musím si odsedět všechno za Liberec, a pak si přidávám Benátky, abych něco odchytal. Žere to tedy spoustu času a nevidím se moc s rodinou, ale je důležitý, abych byl v bráně. Hlavně po tom minulém roce, kdy jsem se v lednu zranil. Potřebuju teď do toho skočit, těch zápasů mít co nejvíc a udělat kvalitní sezonu. Benátky mi zkrátka pomáhají být zde připravený.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

Po hostování si u Tygrů prodlouží angažmá odchovanec Zachar

Od 24. do 30. dubna inventura v tygřím fanshopu

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit