Bílí Tygři Liberec

Pukolapka Schwarz: Po druhé třetině jsem toho měl "plný kecky". Výhru ale stejně vychytal

Date of publication Author Martina Válková

L i b e r e c – Letošní ostrou premiérou bylo pro Marka Schwarze šestnáctifinále CHL šelem proti šelmám, z nichž vítězně vzešli ty tygří. Liberecká dvojka se v něm vytasila se čtyřiadvaceti úspěšnými zákroky, a podílela se tak na obdivuhodném skalpu švédských Linköpings v poměru 4:1.

Tréma u Marka Schwarze před prvním letošním soutěžním zápasem za Tygry? Nulová. „Řekl jsem si, že nemám co ztratit. Vletěl jsem do toho naplno, přinejhorším bych byl zpátky v Benátkách. /smích/ Takže jsem chytal v klidu a jsem rád, že se mi to podařilo,“ sršel dobrou náladou po výhře Schwarz.

Marek Schwarz při jednom ze svých úspěšných zákroků
Však také bylo z čeho se radovat. Bílí Tygři se před linköpingskými lvi uvedli famózním nástupem do utkání, kdy zásluhou Bulíře vsítili tři rychlé góly. „V první třetině jsem moc práce neměl, kluci hráli perfektně. Dali jsme čtyři góly a bylo vidět, že jsme měli převahu,“ vyzdvihoval výkon svých spoluhráčů Schwarz.

Roli klíčového muže však v utkání sehrál i on, zejména pak v prostřední části, kdy jako zeď úspěšně čelil všem střeleckým pokusům Linköpingu. „Ve druhé třetině se to otočilo. Po té jsem toho měl plný kecky. Jsem rád, že jsme tam nedostali gól a ubránili to oslabení pět na tři. To bylo nejdůležitější,“ komentoval hrdina v masce.

Ten by si podobnou parádu mezi tyčemi rád zopakoval. „Chuť hrát mám obrovskou, netajila se golmanská opora Liberce, která má letos na kontě zatím tři zápasy na farmě v Benátkách s bilancí dvou vítězství, jedné prohry a 1.30 inkasované branky na utkání.

Do jaké kolonky si Marek Schwarz připíše statistiky z toho následujícího utkání?

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Klub uplatnil opci u tří hráčů

Ve finále Zlaté helmy hned dva Tygři!

Od středy týdenní inventura fanshopu