Bílí Tygři Liberec

VIDEO: Ladislav Šmíd: Vážím si toho, že mohu v Liberci po zranění trénovat

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec – Kromě ruského Novokuzněcku nebo Bílých Tygrů byl v poslední době na ledě v Home Credit Areně pravidelně vidět také samostatně trénující bruslař. Byl jím odchovanec libereckého hokeje Ladislav Šmíd, který se zde připravuje na novou sezonu v NHL. Co ho pod Ještěd přivádí?

V závěru sezony 2014/15 prodělal tento řízný bek, který během poslední výluky NHL znovu oblékl dres s Bílým Tygrem na hrudi, nepříjemné zranění krku. Vinou zdravotních problémů musel vynechat závěrečných 36 zápasů a následné play-off.
Ladislav Šmíd působil v Liberci také během poslední výluky NHL

Momentálně se v Liberci na nový ročník připravuje individuálně: „Musím trénovat sám. V posilovně, na kole a při běhání už mohu fungovat naplno.“ Pozor si však dává na ledě. Dle doktorů se po operaci musí až do září vyhýbat kontaktům. Zdá se ovšem, že se zranění hojí dobře. „Musím to zaklepat na zbytek zubů, občas to sice zabolí, asi tři měsíce jsem neměl žádnou zátěž, ale není to nic závažného. Svaly si zkrátka musí znovu zvyknout,“ říká.

Zda se objeví v dresu svého klubu Calgary Flames už na startu sezony, to je zatím ve hvězdách. „Bude záležet, co mi na konci srpna řekne v Los Angeles doktor, za nímž letím na poslední prohlídku,“ vysvětluje, a dodává, že nechce nic uspěchat: „Je to už moje druhá operace krku a třetí by také mohla být poslední, ale samozřejmě chci začátek sezony stihnout.“

Do Calgary se navíc velmi těší: „Hrozně mě mrzelo, že jsem si nemohl zahrát play-off. Nálada v týmu je výborná, celé město je natěšené na novou sezonu. Všichni v kabině jsme si rovni a dřeme jako jeden tým,“ popisuje atmosféru v klubu.

Co dalšího má Ladislav Šmíd v Liberci před odletem do zámoří v plánu a vyrazí v přípravě na led také s Bílými Tygry? To vše se dozvíte v následujícím videu.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Rozhodněte o nejlepším brankářském zákroku sezóny!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit