Bílí Tygři Liberec

Sezóna mládežnických celků spěje do play-off, jak situaci vidí trenéři Petr Haken a Jiří Vozák?

Date of publication Author Kryštof Rossmann

Junioři i starší dorost vstupují do finální fáze sezóny, zatímco však nejstarší mládežnická věková kategorie o play-off stále bojuje, dorost již rozehraje osmifinálovou sérii s Jihlavou. O tom jak se hráči připravují, či jaké mají týmy cíle promluvili trenér juniorky Petr Haken a trenér staršího dorostu Jiří Vozák.

Junioři odehrají v rámci bojů o play-off ještě čtyři zápasy, v tom předposledním přivítají na domácím ledě plzeňské indiány. Závěrečné kolo poté představí zápas Slavia - Liberec.

Junioři momentálně udržují postupovou pozici, jaké jsou vaše cíle v případném play-off, a jak byste si vysvětlil změnu formy k lepšímu? Z posledních čtyř utkání jste totiž získali deset bodů zatímco z úvodních čtyř pouhé tři...
Cíle si zatím neklademe, nejprve se musíme do play-off dostat. K jistotě postupu do čtvrtfinále nám chybí získat 3 body, které se pokusíme vybojovat doma proti Plzni. Pak je snahou zakončit sezonu vítězným utkáním, ale to je zatím dost daleko. Výsledkově se nám začátek nepovedl. Měli jsme problémy se sestavou, protože někteří hráči nastupovali za Benátky a přišla i zranění. V posledních zápasech bylo vidět, že jsme se více sehráli a výkon byl podpořen i obrovským odhodláním zvítězit.

Proběhla po neúspěšném startu skupiny o postup do play-off nějaká změna v herním systému či taktice?
Začali jsme více bojovat, vrátili se někteří hráči a hlavně nechceme končit teď v sobotu, ale chceme udělat maximum pro postup.

Jak hráči prožívají finální fáze před play-off, rozmohly se v kabině nějaké zvyky či talismany?
To je otázka spíše pro hráče. Důležité je, aby v kabině všichni spolupracovali a chtěli táhnout za jeden provaz. Snad se nám to podaří a budeme každému týmu, proti kterému nastoupíme, velice nepříjemným soupeřem...

Starší dorost narazí v rámci osmifinále na jihlavskou Duklu, první duely na půdě Liberce se odehrají 4. a 5. března, poté se série hraná na tři vítězné duely, přesune na led našeho soupeře.

Považujete čtvrtou pozici staršího dorostu jako úspěch a jaký jste si stanovili cíl?
Před sezonou jsme si dali za první cíl postoupit ze skupiny, což se nám povedlo z prvního místa. V nadstavbové části jsme si dali za cíl alespoň jednou porazit každého soupeře a to se nám taky podařilo i když jsme se chtěli umístit co nejlépe, abychom v play-off měli výhodu domácích zápasů. I tak považuji čtvrté místo za úspěch.

V osmifinále narazíte na Jihlavu, co můžeme od soupeře, vítěze druhé skupiny, očekávat?
Jihlava je určitě kvalitní soupeř s dobře organizovanou defenzivní hrou. Do ,,A´´ skupiny se nedostala pouze o tři body a skupinu ,,B´´ vyhrála celkem přesvědčivě, takže můžeme určitě očekávat vyrovnaný souboj. Přesto věřím že ji porazíme a postoupíme dál.

Změnila se před bojem s Jihlavou nějak tréninková náplň?
Celá letošní sezóna je svým způsobem zvláštní. Od začátku nás provází hodně zdravotních problémů a zranění hráčů takže vlastně stále improvizujeme jak se sestavou tak i na trénincích. Přesto se stále snažíme hrát útočný hokej a věřím, že to ukážeme i v letošním play-off.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Sbírej oficiální kartičky TELH! Druhá série pro sezonu 2023/24 je venku

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Z našeho fanshopu

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit