Bílí Tygři Liberec

Marek Schwarz: Nenapadlo by mě, že by Jánko mohl jít ven

Date of publication Author Jan Kousal

Pardubice/Liberec - Bílí Tygři si v utkání 21. kola Tipsport extraligy, i díky skvělým přesilovkám, poradili s Pardubicemi. Takřka rovnou porcí minut se na vítězství podíleli gólmani Ján Lašák a Marek Schwarz. Brankářská dvojice si však zápase prošla pořádnými peripetiemi. Lašák po úderu vyrážečkou nejprve dostal trest ve hře, Schwarz, který Lašáka nahradil, si potom nepohlídal puk odražený od zadního mantinelu a po nešťastném zásahu bruslí si kotouč srazil za brankovou čáru. Na třech bodech pro Liberec to už nic nezměnilo a Marek Schwarz se tak po utkání mohl usmívat od ucha k uchu.

Naděje Tygrů držel vysoko brankář Ján Lašák, který se pardubickému publiku představil poprvé od sezony 2008/2009. Ve 27. minutě však liberecký gólman musel hřiště opustit, když inkasoval za úder vyrážečkou trest ve hře. Jeho místo v brankovišti tak zaujal Marek Schwarz. "Netušil jsem, že by mohl jít ven. Nepřipadalo mi to tak hrozné," okomentoval celou situaci právě Schwarz.

"Sebral jsem se tak rychle, že jsem nad tím nestačil ani nějak popřemýšlet," prozradil liberecký gólman. "Musím říct, že jsem se do toho dostal celkem dobře, ale bylo to tak rychlé, že jsem si s sebou nestihl vzít ani láhev s pitím," usmíval se strážce liberecké svatyně.

Marek Schwarz si při Lašákově trestu zachytá pravděpodobně i proti Spartě

Liberečtí svého soupeře přehrávali, což bylo v mnoha ohledech překvapivé. Tygři sice inkasovali v početní nevýhodě, ovšem ani to nesrazilo výběr trenéra Čady do kolen. "Měli jsme to dobře rozehrané. Dostal jsem hned na začátku gól z té přesilovky, ale pak už se mi chytalo dobře, navíc kluci přede mnou byli výborní. Hráli zodpovědně, a když jsem pak dostal tu druhou branku, tak za mnou hned přijeli, takže jsem mohl chytat v klidu," konstatoval Schwarz.

Ve třetí třetině však libereckému gólmanovi zatrnulo, když si nepohlídal odražený puk, který nakonec od Schwarzovy brusle doputoval až za brankovou čáru. "Je to ostuda. To prostě nemůžu. Teď se tomu možná směji, ale potom byl každý zákrok dvakrát těžší," oddechl si nešťastník dané chvíle.

Liberec celé utkání dotáhl až do vítězného konce. Výhra 5:2 je navíc okořeněná dvěma brankami v početní převaze. Tygři si tak ve statistice využití přesilovek výrazně vylepšili svoji letošní bilanci, která je zatím vůbec nejhorší v extralize. "Dneska jsme hráli výborně. Všechny přesilovky byly opravdu skvěle sehrané. Kluci byli perfektní. Byla to radost za nimi chytat," řekl na závěr Marek Schwarz, smolař a zároveň hrdina libereckého brankoviště.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Ve finále Zlaté helmy hned dva Tygři!

Od středy týdenní inventura fanshopu

Nad(h)led #33: Adam Najman nejen o nadcházejícím angažma ve Finsku

Z našeho fanshopu

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit