Bílí Tygři Liberec

Podaří se Tygrům urvat body i z odvety a přiblížit se postupu?

Date of publication Author Kryštof Rossmann

L i b e r e c - Půlka zápasů základních skupin CHL je za námi a Tygři si ve velké konkurenci nevedou vůbec zle. Jsou pouhé dva body za úřadujícím finským mistrem, Kärpätem Oulu, který se stále drží na první příčce skupiny A. Zápas s Košicemi nám mnohé napoví, třeba to, jestli jsou Liberečtí hráči schopni udržet krok s Kärpätem, nebo jestli budou odsouzeni k boji o druhou příčku.

HC Košice

První zápas proti svému bývalému týmu Marcelu Melicherčíkovi nevyšel

Košice neprožívají zrovna ideální vstup do soutěže. Ze tří zápasů nezískaly žádný bod, i když vždy prohrály pouze o jedinou branku. Vzájemný zápas bude opět pikantní i proto, že dres Košic oblékají dva exliberečtí hokejisté Adam Jánošík a brankář Marcel Melicherčík, kteří se do klubu slovenského mistra přesunuli teprve na začátku letní přípravy.

Týmem Košic momentálně zmítají pořádné změny, v pátek vedení tohoto slovenského klubu odvolalo hned tři hráče: českého legionáře, který před deseti sezónami působil právě v Liberci, Tomáše Kloučka, a útočníky Marka Zagrapana s Dušanem Pašekem. Důvodem byla nenaplněná očekávání, klub se tak bude muset bez zmíněných hráčů již v sobotním duelu obejít.

Bílí Tygři Liberec

Tygři dokázali z úvodních tří zápasů skupiny A zvítězit ve dvou: Poradili si s německým Kölner Haie a ve čtvrtek právě se slovenským mistrem poměrem 3:2. Košice však mají v následujícím utkání výhodu domácího prostředí, ve kterém zatím sice odehrály pouze jediný zápas proti Kärpätu Oulu, ale zato v bouřlivé atmosféře před šesti tisíci diváky. Nakonec s finským mistrem prohrály těsně 1:2, jedinou branku domácích zaznamenal ve 11. minutě aktuálně již exkošický Marek Zagrapan.

Tomáši Filippimu se v posledních duelech bodově daří

Liberečtí se budou moct spolehnout hlavně na produktivní duo Fillipi - Bulíř, které dokázalo ve třech zápasech nasbírat celkem 9 kanadských bodů. Mezi produktivní hráče patří samozřejmě i Petr Vampola, který si za dvě branky a jednu asistenci připsal 3 kanadské body, stejně jsou na tom také obránce Ondřej Vitásek a útočník Martin Bartek.

Pro liberecké šelmy bude tento zápas zároveň posledním předsezónním. Už příští pátek je totiž čeká úvodní extraligové vystoupení, na domácím ledě přivítají brněnskou Kometu. Zatím se ale jejich myšlenky upínají pouze na sobotní odvetu s Košicemi.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Klub uplatnil opci u tří hráčů

Ve finále Zlaté helmy hned dva Tygři!

Od středy týdenní inventura fanshopu

Z našeho fanshopu

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit