Bílí Tygři Liberec

Představujeme kádr týmu HC Košice

Date of publication Author Tomáš Dolejš

L i b e r e c - Bílé Tygry čeká dvojutkání s Košicemi, které začne již ve čtvrtek na ledě liberecké Tipsport arény. Podívali jsme se zblízka, kteří hráči čekají na soupeřově straně. Figuruje mezi nimi i několik bývalých Tygrů.

Brankáři

Alexandr Hylák

Třicetiletý gólman nabíral zkušenosti v České republice, odkud také pochází. Odchovanec Pardubic zde působil již od útlého mládí, do extraligového týmu však nakoukl pouze do několika málo zápasů. Proto odešel chytat do tehdy prvoligového Hradce, také zkusil angažmá v Šumperku. Dobrou sezónu měl v brněnské Kometě v ročníku 2008/09, kdy hráli Moravané první ligu a dokráčeli až do jejího finále. V roce 2011 dostal šanci odejít na Slovensko, kde až dodnes v Košicích dělá brankařskou jedničku.

Marcel Melicherčík

V Liberci hodně známý slovenský gólman je v Košicích nováčkem. Většinu své brzké kariéry strávil v Popradu, odkud si ho v sezóně 2012/13 vyhlédl Lev Praha. Melicherčík však KHL neokusil a nakonec putoval do Sparty. Z hlavního města v dalším ročníku odešel k Bílým Tygrům, ke konci sezóny však nedostával tolik prostoru a z důvodu přebytku brankářů odešel do své rodné země, kde bude letos bojovat o stálou pozici v Košicích.

Dominik Riečický

Mladý brankář je odchovancem slovenského klubu. V extralize zatím nedostával moc prostoru, a letos má zřejmě roli gólmanské trojky.

Obránci

Martin Štrbák

Zřejmě jeden z nejzkušenějších hráčů v celém týmu. První velké angažmá měl ve Slovanu Bratislava v době, kdy ještě hrál slovenskou soutěž, zkusil také Spišskou Ves. V následujících letech ho zlákala česká extraliga, hájil barvy Litvínova a později Vsetína. V roce 2000 začíná pravidelně nastupovat ve slovenském národním týmu, díky svým výkonům se dostal do ruské Jaroslavli, v roce 2003/04 pak vyzkoušel i NHL, kde se rval za tučňáky z Pittsburghu. V reprezentaci postupně získá zlato, stříbro i bronz na mistrovství světa.

V zámoří se však moc neohřál a tak Štrbák bere nabídku z Ruska a stěhuje se do CSKA Moskva. Po dvou letech přestupuje do Magnitogorsku, další angažmá nachází v Pardubicích nebo švédském Rögle. Přes Dynamo Moskva a Lev Poprad nakonec putuje v sezóně 2012/13 do Košic, kde má až do roku 2016 smlouvu.

Adam Jánošík

Slovenský mladík je dalším ze známých hráčů na severu Čech. Po úspěchu v liberecké juniorce zkusil mládežnický reprezentant angažmá v kanadských juniorských soutěžích, konkrétně v týmu Gatineau Olympiques. Po třech vydařených sezónách se vrátil zpět pod Ještěd, aby své zkušenosti zužitkoval. Ačkoliv ze začátku dostával prostor, tak se postupně posouval na farmu v Benátkách a v loňském ročníku se rozhodl odejít do své rodné země.

Erik Černák

Košický odchovanec, mimo jiné i úspěšný reprezentant v mládežnických kategoriích, se v loňské sezóně vypracoval až do A-týmu. Dostal šanci v několika zápasech a letos doufá, že se ve svých sedmnácti letech stane základním kamenem kádru Košických.

Tomáš Klouček

Další velezkušený hráč v defenzívě slovenského celku a také ex-Tygr. Ze Slavie, která ho vychovala, odešel do zámoří, kde se přes juniorské soutěže dostal až do NHL. V roce 2000 hrál za New York Rangers, avšak po dvou sezónách byl poslán především na farmu. Přestoupil proto do Nashvillu, a odtud poté do Atlanty. Moc se mu však nedařilo a rozhodl se pro odchod do Liberce. Po jednom ročníku v rodné zemi se však ještě rozhodl zkusit štěstí znovu v zámoří, hrál ale více v AHL a tak se přes Zlín přesunul na tři roky do kazašské Astany v Kontinentální lize. Další roky hrál také za Třinec a v roce 2013 přestoupil do Košic.

Juraj Cebák

Jeden z bývalých libereckých hráčů vystřídal několik slovenských klubů, nejvíce se chytil ve Zvolenu, kde strávil čtyři sezóny. Přes Bankou Bystřici se dostal k Bílým Tygrům, kde však nedostával moc prostoru a ještě v roce 2012 přestoupil do Košic, ve kterých působí dodnes.

Radek Philipp

V Česku je známý především z dlouholetého angažmá v pražské Spartě. Po překompenzaci týmu si však musel hledat nový klub a letos bude zkoušet štěstí právě v Košicích.

Adam Drgoň

Odchovanec bratislavského Slovanu začínal hrát spíše v nižších slovenských a německých soutěžích, například v týmu Lausitzer Füchse. Nakonec se vrátil na Slovensko, kde působil v Martinu a Piešťanech, odkud si ho pro letošní sezónu vyhlédl košický klub.

Miroslav Macejko

Budoucí naděje košické obrany. Již po tři sezóny dostává nyní dvaadvacetiletý mladík důvěru trenérů A-týmu a zatím je nezklamal.

Michal Šeda

Další z českých legionářů v Košicích, nejvíce zkušeností posbíral v Hradci a Pardubicích. V roce 2010 přestoupil na Slovensko a je jedním z klíčových obránců.

Útočníci

Václav Stupka

Letošní posila Košic hrála dlouhá léta za Trnavu, poté následovaly dvouleté periody za Žilinu a Piešťany. Z nich Stupka přestupuje na východ Slovenska.

Adam Lapšanský

Odchovanec Popradu hrál pár let za svůj domovský klub, ovšem poté chtěl zkusit štěstí v Česku. Přes Spartu, Chomutov, Litvínov a Ústí nad Labem se však vrátil do své domoviny, po roce v Popradu se rozhodl přestoupit do Košic.

Milan Kolena

Dvacetiletý mladík začínal s hokejem v Martinu, je také reprezentantem v mládežnických kategoriích. Šanci dostal i v KHL ve Slovanu Bratislava, ale zde moc nezazářil a chce tak zkusit štěstí v dalším velkém slovenském klubu.

Jiří Bicek

Zkušená opora v ofenzívě Košic. Odchovanec tohoto týmu dostal nabídku z NHL, kde se přes farmy probojoval až do New Jersey. Nejúspěšnější sezóna pro něj byla 2002/03, celkově však neměl tolik prostoru a rozhodl se vrátit na Slovensko. Zlákala ho také angažmá ve Švédsku a Finsku, od roku 2010 působil v české extralize za Kladno a Karlovy Vary. Od minulého ročníku pak zůstává v Košicích.

Marek Zagrapan

Další známé jméno v českých končinách. Po začátcích ve Zlíně se útočník rozhodl vyzkoušet juniorské soutěže v zámoří. Odtud pak přestoupil do AHL, povolán však do vyšší NHL nikdy nebyl a tak se rozhodl vyzkoušet druhou prestižní soutěž, KHL. Zde se však ohřál jen dva roky a vrátil se do Česka, angažmá v Třinci proložil jedním rokem ve Finsku. Ze Slezska pak putoval do Kladna, po jeho sestupu se rozhodl pro působení v Košicích.

Dušan Pašek

Hokejově vyrostl ve Slovanu, ale zde se moc neuchytil. Přes Skalicu se dostal v roce 2010 do Košic a zatím se zde zdatně drží již čtvrtou sezónu.

Richard Jenčík

Dlouholetá opora slovenského týmu, působí zde již od roku 2004 a zatím to nevypadá, že by chtěl odejít někam jinam.

Peter Bartoš

Další letitý hráč východoslovenského klubu. Po krátkém angažmá v Minnesotě odehrál několik sezón za České Budějovice, od roku 2005 pak působí v Košicích.

Gabriel Spilar

V Košicích již hrál na začátku milénia, mezitím zkusil i českou Spartu a Zlín. Nakoukl i do KHL za Astanu, zkusil i angažmá v druhé ruské soutěži. Do týmu se vrátil v roce 2011.

Marek Bartánus

Známý je i v české extralize z působení na Spartě, ve Varech či Vítkovicích. Vystřídal i několik klubů na Slovensku, od loňské sezóny zatím zakotvil v Košicích.

Tomáš Hrnka

Další z mladých nadějí, odchovanec Nitry prožil v Košicích relativně úspěšnou sezónu a letos dostává další šanci.

Peter Sojčík

Odchovanec Trenčína se zkoušel uchytit v Česku, nejlépe se mu dařilo v Kometě. Po letech se vrátil do Trenčína, odkud přestoupil do Košic.

Matej Češík

Dlouholetý banskobystrický hráč změnil vloni poprvé klub a v Košicích zůstává i v dalším ročníku.

Matúš Chovan

Jedna z dalších nadějí košického hokeje, odchovanec klubu hraje v A-týmu již od mládežnických kategorií, zatím se však moc nepředvedl.

Matej Hinďoš

Do Košic přestoupil v juniorce, nyní tento dvacetiletý mladík postupně proniká do dospělého hokeje.

Ladislav Zikmund

Devatenáctiletý mladík vyrostl v Karlových Varech a po jedné sezóně v zámoří zkusil slovenskou juniorskou extraligu. Letos je poprvé na soupisce A-týmu.

Denis Markuš

Stejně jako Zikmund hrál poslední sezóny v juniorce Košic a také se premiérově dostává na soupisku dospělých.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Klub uplatnil opci u tří hráčů

Ve finále Zlaté helmy hned dva Tygři!

Od středy týdenní inventura fanshopu

Z našeho fanshopu

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit