Bílí Tygři Liberec

Jan Výtisk: Být kapitánem by byla obrovská pocta

Date of publication Author Tomáš Dolejš

L i b e r e c - Jedna z otázek, kterou přináší vstup do nové sezóny, je držitel kapitánského céčka. Tým se musí dohodnout, kdo nahradí Petra Nedvěda v této pozici. Jedna z nejpravděpodobnějších možností je zkušený obránce a dlouholetý liberecký hráč Jan Výtisk, který se v tomto ohledu těší velké přízni fanoušků.

V poslední době je jméno Jana Výtiska skloňováno jako jedna z možností pro post kapitána týmu. „Ještě nikdo neví, jestli budu kapitán, nic není potvrzené,“ zaráží novináře hned na úvod urostlý obránce. Zatím nepřemýšlí o tom, že by měl nahradit Petra Nedvěda, jenž po poslední sezóně ukončil kariéru.

„Méďu jako osobnost nikdo nenahradí, byl to přirozený lídr. Ale někdo ho bude muset nahradit v tom, že bude nejlepší v kanadském bodování, šest let tady v klubu vyhrával,“ upozornil Výtisk na jinou roli, kterou bude muset někdo po legendě libereckého klubu převzít.

Výtisk je adeptem na kapitána

Jak by se však k roli lídra týmu postavil, kdyby se jím nakonec přeci jen stal? „Kdybych byl kapitánem, tak to pro mě bude obrovská pocta. K těm lidem všichni vzhlíží a já doufám, že kdybych se jím stal, tak budeme vyhrávat a povedeme si lépe než poslední dvě sezóny,“ přeje si zkušený Tygr.

Ostravský rodák zároveň nepředpokládá, že se volbou kapitána, ať se jím stane kdokoliv, změní poměry v týmu. „Nic se asi nezmění, sešla se tady dobrá parta a věřím, že potáhneme za jeden provaz.“

A jaké má Výtisk vyhlídky do následujícího ročníku? „Máme dobře poskládaný mančaft, jak jsem říkal, v létě se udělala skvělá parta,“ pochvaluje si. „Teď musíme začít vyhrávat, je jedno jestli v přáteláku nebo v ostrém zápase,“ nabádá hokejista, jehož tvář zdobí typický vous.

„Nesmíme to potom honit před ligou, je potřeba chtít vyhrát každý duel,“ ví třiatřicetiletý bek, že vítězné konce budou i v přípravě důležité. První přátelský zápas čeká Výtiska a jeho spoluhráče v úterý 5. srpna, kdy se střetnou s pražskou Slávií.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Rozhodněte o nejlepším brankářském zákroku sezóny!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit