Bílí Tygři Liberec

Petr Nedvěd: Už se můžu soustředit na Soči

Date of publication Author Tomáš Dolejš

L i b e r e c – Liberečtí porazili doma Karlovy Vary a posunuli se v tabulce na desáté místo. Začíná tak pro ně reprezentační pauza, o které rozhodně nebude zahálet kapitán týmu Petr Nedvěd. S národním výběrem jede reprezentovat české barvy na olympiádu do Soči.

Petře, jsi spokojený s posledním zápasem v Liberci před olympiádou?
Je za tři body, takže naprostá spokojenost. Z posledních dvou utkání jsme vyšli bodově naplno a jsme za to rádi. Bylo to trochu ubojované, chyběla taková lehkost, ale jde o body a jsou to v uvozovkách play-off zápasy. Nedalo se tedy čekat, že proti Varům to bude nahoru-dolů, jak my, tak i soupeř se snažil hrát hlavně ze zajištěné obrany.

Zaznamenal jsi dvě asistence…
Samozřejmě jsem rád. Spadlo to tam, byly pak i další šance. Hlavní je, že jsme se přitáhli na desítku a asi to bude boj až do posledního duelu základní části.

Myslíš, že příchod nového brankáře Lašáka postrčil Tygry k lepším výsledkům?
Od prvního zápasu co chytal je na něm vidět naprostý klid. Myslím si, že celý tým to cítí. Příchod sem pro něj nebyl jednoduchý a od jeho chytání si nemůžeme víc přát. V každém zápase nám dává šanci vyhrát.

Hlavní je, že jsme se přitáhli na desítku.

Jak se cítíš před olympiádou?
Mám trochu zdravotní lapálie, ale to už se vyřeší během pár dní. Jinak ale musím říct, že to vůbec není špatné.

Teď už tedy konečně můžeš na olympijské hry myslet…
Mimo ty zápasy nad tím člověk trochu přemýšlí. Pak přijde do kabiny a úplně to vypustí. Jsme profesionálové a každý se soustředí na svůj výkon a teď už se tedy plně můžu soustředit na reprezentaci.

Jsi nervózní?
Ani ne. Nějaká malinká nervozita určitě přijde, ale já to tak nemám, že bych byl před zápasem nervózní. Neříkám, že se to nemůže stát, ale nemívám to takhle.

Zmínil jsi zdravotní problémy, co konkrétně tě zlobí?
Záda. V posledním domácím zápase mě nějak chytly, ale svoje záda už znám (smích). Nějaká historie už tam je, na Kladně jsem to zvládl a jsem rád, že to takhle dopadlo.

Pojedeš do Soči s větším klidem, když jste se dostali do desítky?
Jsem rád, že už se můžu plně soustředit na nároďák. Doteď jsem řešil především Liberec. Neříkám, že se člověk nemůže soustředit na dvě věci, ale přijdu na stadion a zajímají mě pouze Tygři. Na druhou stranu, kdybychom měli o dvacet bodů víc tak tyhle poslední zápasy ani nehraju. Šel jsem do toho kvůli situaci, ve které jsme, a také třeba kvůli tomu, že Bartek nemůže hrát. Bylo tedy potřeba, abych hrál.

Petře, díky za rozhovor a hodně štěstí na olympiádě!

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Klub uplatnil opci u tří hráčů

Ve finále Zlaté helmy hned dva Tygři!

Od středy týdenní inventura fanshopu

Z našeho fanshopu

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit