Bílí Tygři Liberec

Marek Schwarz: Brno bylo o kousek lepší a vedení si dokázalo pohlídat

Date of publication Author Martin Zíta, Pavel Kuba

Brno/Liberec - Zápas pátého kola hokejové Tipsport extraligy Bílým Tygrům nepřinesl žádné body, přestože po nich dlouho sahali. Dva kotouče v brance Marka Schwarze a definitivní pojistka do prázdné klece ale naděje zmařily. O dojmy z duelu s Kometou Brno se podělil právě liberecký gólman.

Marku, po většinu zápasu jste předváděli výborný výkon, čím to, že se to ve třetí třetině zlomilo ve prospěch Komety?

Asi za to mohl první gól. Kometa si umí pohlídat, když takhle těsně vede a povedlo se jí to i tentokrát. Navíc ten gól byl hodně smolný. Puk se mi odrazil od vyrážečky a betonu na zem a oni to tam pak jen doplácali. A o tom druhém z rohu ani nemluvím... Tohle musím chytat. Škoda, že jsme nedali první branku my, mohlo to vypadat jinak.

Brno bylo o kousek lepší a pohlídalo si to.
Dnešní prohra navíc natahuje sérii neúspěchů Tygrů na ledě Komety, kde nevyhráli už více než rok...

Tím, že v Liberci nejsem dlouho, tak tuhle statistiku nastudovanou nemám. Ale je pravda, že tady jsou zápasy vždycky vyrovnané, co si pamatuju, a jeden gól může zásadně ovlivnit celý zápas. I dnes to tak bylo. Ale řekl bych, že Brno bylo o kousek lepší a vytvořilo si víc šancí. Jak jsem říkal, je to velká škoda. Když jdete do třetí třetiny za stavu 0:0, je to zápas, kde cítíte možnost vyhrát.

Když se vrátíme k tomu prvnímu gólu, tak poté, co jsi vychytal velká esa Komety, tě překonal teprve sedmnáctiletý Jenyš. Uvědomil sis to v tu chvíli?

Abych řekl pravdu, tak vůbec ne. Já se nijak zvlášť nesoustředím na to, kdo na mě jede nebo střílí. Stejně tak se na nikoho speciálně nepřipravuju. Člověk si tím něco nakouká, ale pak ten hráč vystřelí jinam... Takže, neviděl jsem, kdo to dal.

Jak se vůbec ze své pozice díváš na ožehavé téma mladíků v sestavách. Pavel Zacha nebo právě dnes Pavel Jenyš ukazují, že by to nemuselo být tak špatné, jak říkají některé kluby.

Myslím, že to vůbec špatné není. Když ukáže, že na to má, tak nemusí hrát tu čtvrtou lajnu. Ale bude nastupovat v prvních třech a do zápasů se budou dostávat.

Marku, díky za rozhovor.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

Pérez se bude dále rozvíjet v Liberci. S Tygry se dohodl na dvouleté smlouvě

Tygři v repre: Hrenák vychytal čisté konto, Faško-Rudáš vstřelil tři góly

Registrace na příměstský tábor Hravé prázdniny jsou spuštěny, nepropásni svůj termín

Z našeho fanshopu

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit