Bílí Tygři Liberec

Junioři Pavel Zacha a Filip Pyrochta podepsali profesionální smlouvy s Bílými Tygry Liberec

Date of publication Author Martin Kadlec

Liberecký talent, šestnáctiletý útočník Pavel Zacha, dnes podepsal tříletou smlouvu s Bílými Tygry a stal se historicky vůbec nejmladším libereckým hráčem s profesionálním kontraktem.

Filip Pyrochta při podpisu smlouvy
Zacha, který svým věkem stále patří do kategorie staršího dorostu, bez větších problémů zvládl zápasové zatížení v letošních duelech European Trophy a s největší pravděpodobností by se postupně mohl zabydlet v základní sestavě Bílých Tygrů i v extralize. Sedmnáctiletý obránce Filip Pyrochta rovněž v utkáních Evropské trofeje potvrdil svůj talent a hlasitě si řekl o místo v základní sestavě. Na rozdíl od Pavla Zachy ale Filip Pyrochta do prvního mistrovského utkání Bílých Tygrů v Třinci s jistotou nezasáhne. I Pyrochta se s vedením klubu domluvil na tříleté smlouvě.

Ctibor Jech
Vyjádření GM Ctibora Jecha:
„Pavel Zacha i Filip Pyrochta jsou velkými hokejovými talenty nejen v rámci našeho klubu, ale i v celorepublikovém měřítku. Pavel Zacha prokázal své nesporné kvality už i tím, že v 16 letech dokáže kvalitně a rovnocenně odehrát zápas v seniorské kategorii a navíc v evropském měření sil. Na podobě smlouvy jsme pracovali delší dobu, ale s její nabídkou jsme neváhali. Chceme Pavlovi vytvořit ty nejlepší podmínky na jeho pravděpodobné cestě do zámořské NHL a chceme, aby tam odešel právě z našeho klubu. S hráčem podobného věku jsme podepsali smlouvu zatím jen jednou. Byl to Ladislav Šmíd, který je v současnosti oporou Edmontonu Oilers. Věřím, že se Pavel Zacha vydává stejným směrem.
Filip Pyrochta začne v Benátkách nad Jizerou, ale i on je talentem, navíc na postu tvořivého obránce s dobrou střelou, kterých je v českém prostředí velký nedostatek. Filipa si chceme pojistit především do dalších sezón, protože i u něj není vyloučen případný přímý přestup do zámoří. Jak Zacha tak Pyrochta jsou navíc oporami mládežnických reprezentací, což ostatně platí i pro Matěje Psotu a Josefa Mikysku, kteří rovněž absolvovali přípravu v seniorské kategorii a jsou na dobré cestě zapracovat se do A týmu. Sezónu ovšem také začnou na farmě v Benátkách nad Jizerou. Do přípravy hlavního mužstva se v létě zapojil také Adam Chlapík a i on se ukazoval v dobrém světle, ale z rodinných důvodů bohužel přestoupil do pražské Sparty.
Jako velmi pozitivní vnímám také fakt, že se nám podařilo získat mladého nadějného reprezentačního brankáře Víta Vaněčka, který v současné chvíli hájí branku našich juniorů, ale i on je velkým příslibem do budoucna. S Vítem Vanečkem jsme podepsali smlouvu na 4 roky. Nabídka profesionálních smluv těmto mladíkům vyplývá především z koncepční, dlouhodobé a úspěšné práce s mládeží. Vnímám to jako první možnost návratu vložených investic."

Pavel Zacha

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Klub uplatnil opci u tří hráčů

Ve finále Zlaté helmy hned dva Tygři!

Od středy týdenní inventura fanshopu

Z našeho fanshopu

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit