Bílí Tygři Liberec

Marek Schwarz: Týmově se zvedáme a doufám, že to přeneseme i do sezóny

Date of publication Author Tomáš Dolejš, Dominik Jakubec

L i b e r e c - Liberečtí hokejisté mají pro tuto sezónu splněné všechny zahraniční mise. Nedělním utkáním s TPS Turku pro ně skončila mezinárodní střetnutí a nyní se budou soustředit na tuzemské týmy. Střetnutí s finským týmem hodnotil brankář Marek Schwarz.

Marku, mohl bys zhodnotit utkání proti TPS? Finští soupeři nepatří k těm jednoduchým, ale Tygrům se podařilo oba porazit.
Z naší strany určitě dobře odehraný zápas. Soupeř měl sice nějaké brejky, naštěstí jsme to zvládli. 3:1 je dobrý výsledek proti takovému týmu. Jsem rád, že se nám to podařilo.

V první třetině však bylo Turku aktivnější a dokonce vás i přestřílelo…

Marek Schwarz svůj tým několikrát podržel, inkasoval pouze jednou.
Jak jsem říkal, měli nějaké brejky, některé situace byly nebezpečné. Ale naštěstí se mi všechno povedlo pochytat. Sice nás přestříleli, ale po úvodu jsme už hráli lépe. Myslím, že hlavně týmově se nám dařilo.

Ty jsi tu vloni nebyl, ale Tygři s TPS a Tapparou prohráli 5:2 a 7:2. Čím může být, že se vám proti stejným soupeřům letos daří?
Nevím, jak to bylo loni, ale je to stejné jako třeba s těmi Švýcary. Ale letos máme vzestupnou tendenci, hráli jsme dobře. Mně se předchozí zápasy moc nedařily, dostával jsem blbé a zbytečné góly. Ale týmově jsme se pořád zvedali a já doufám, že to přeneseme do sezóny a bude to lepší a lepší.

Zápasem proti TPS skončily pro tuto sezónu mezinárodní duely. Nebude vám to chybět?
Já myslím, že ne, úplně to stačilo (smích). Teď bude důležité odehrát dobrá utkání s Pardubicemi, protože budou naším soupeřem v sezóně, tak abychom věděli, jak na tom jsme.

Ty jsi za Turku hrával, byl pro tebe tento zápas trochu pikantnější?
Ono už v týmu moc kluků, se kterými jsem hrál, nezůstalo. Určitě jsem ale rád, že jsem si proti TPS zahrál. Je to zajímavá konfrontace. Pak jsme si s kluky popřáli hodně štěstí do sezóny.

Marku, díky za rozhovor.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Klub uplatnil opci u tří hráčů

Ve finále Zlaté helmy hned dva Tygři!

Od středy týdenní inventura fanshopu

Z našeho fanshopu

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit