Bílí Tygři Liberec

Štěstí bylo dnes na naší straně, na Kometu si věříme, říká Marek Schwarz

Date of publication Author Radoslav Vavřina

L i b e r e c - 156 minut a 58 vteřin. Přesně tak dlouho v kuse neprošel za záda libereckého brankáře Marka Schwarze ani jeden kotouč vystřelený z hole soupeře v extraligovém zápase. Prvním, kdo ho od prvního kola play-out překonal, byl Michal Důras, na jehož střelu ovšem Schwarz nemohl dosáhnout. Drama skupiny o umístění však nekončí. Jeho poslední část přijde až příští čtvrtek.

Marku, jak bys okomentoval dnešní vítězství?
Do zápasu jsme šli s jasným cílem vyhrát, první třetina nám ale nevyšla podle představ. V poslední době máme dobrá utkání už od začátku, ale dnes tomu tak nebylo. Nějak jsme ji však přežili a ve druhé části jsme pak otevřeli skóre. Začalo se nám dařit a je škoda, že se stalo to, co se na konci základní hrací doby stalo. Naštěstí nám dobře hrají karty, takže jsme vyhráli a žijeme dál.

Čím to bylo, že jste po Víškově druhé brance dostali dva rychlé góly?
Jsou jasně dané věci, které by se za takové situace měly dodržovat. Bohužel se nám to nepovedlo a udělali jsme pár chyb, což se v hokeji stává. Můžeme být rádi za tu trefu v prodloužení, díky níž máme věci ve vlastních rukou.

Na konci prvního dějství jsi zázračně zastavil chomutovského útočníka Krafta. Jak jsi ten zákrok viděl z vlastního pohledu?
Bylo to štěstí, jen jsem se pokusil něco strčit do cesty střely. Nic jiného brankáři nezbývá, když soupeř pálí do prázdné brány, naštěstí mě ten kotouč trefil.

Jak vidíš svou sérii bez branky? 156 minut a 58 vteřin je hodně dlouhá doba.
Je to práce celého týmu. V minulém zápase s Karlovými Vary na mne prakticky nic nešlo, kluci to všechno ubránili výborně. Čistá konta a série bez gólu jsou prostě prací celého mužstva, nikdy to není jen o jednom hráči.

Jak si věříte na čtvrteční utkání v Brně?
Nechceme jít do baráže a věříme si na to, že to s Kometou uhrajeme. Je to jen na nás. Sice to bude psychicky náročné klání, ale jako profesionálové to musíme zvládnout.

Díky za rozhovor Marku, ať se daří!

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Tradiční autogramiáda nebo zápas juniorů! To vše nabídla letošní OFF Párty

Z našeho fanshopu

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit