Bílí Tygři Liberec

Angažmá v Liberci beru všemi deseti, komentuje nová posila Marek Schwarz

Date of publication Author Martin Zíta

L i b e r e c - Liberec v duelu s Kladnem představil svou nejčerstvější posilu, gólmana Marka Schwarze, který přišel ze Sparty. Ten se ihned postavil do branky a předvedl velmi dobrý výkon. Na body to ale nestačilo, jelikož jeho novým spoluhráčům se nepodařilo prostřelit skvělého Cháberu. Přesto viděl Marek v nedělním duelu pozitiva a za trejd ze Sparty je rád.

Tak Marku, jaké jsou pocity po první zápase v libereckém dresu?
Spíš trochu zklamání. Hráli jsme dobrý zápas, měli jsme nějaké šance, dozadu jsme taky hráli slušně. Akorát nám to tam prostě nespadlo. To byl dneska asi jediný problém. Kdybychom se párkrát trefili, bylo by to o něčem jiném.

Pozice gólmana je hodně specifická. Jak ses cítil v novém prostředí?
Musím říct, že mě tady všichni skvěle přivítali. Navíc cítím, že mě tady opravdu chtějí, což je hodně důležité. Z toho trejdu jsem opravdu šťastný, jen musíme začít vyhrávat. Ten tým na to má a já věřím, že to bude dobré.

Přesto vyměnit Spartu za Liberec v současné situaci, to musí být velká změna.
Pro mě to je změna hlavně v tom, že snad budu pravidelně chytat (smích). Jak už jsem říkal, cítím tady důvěru trenérů i všech ostatních a to je hodně důležitá věc. Jsem rád, že to takhle dopadlo. A k působení Spartě bych se už nechtěl vracet.

Jak se vůbec celá věc seběhla? Bylo to z ničeho nic?
Už se o tom mluvilo trochu delší dobu. Těsně před tím, než se Michal Neuvirth vracel do Ameriky se začalo něco šuškat, takže jsem to čekal. Beru to ale pozitivně a jsem rád, že jsem skončil v Liberci.

Je pravda, že Liberec měl o tvé služby zájem už dříve?
Jo, to je pravda. Já jsem měl schůzku s panem Pešánem před mým angažmá v Turku, kam jsem odcházel po sezoně 2010/11. Tam jsme řešili, jestli to ještě jednou zkusím venku, nebo už zakotvím tady. Nakonec jsem si ještě jednou chtěl zahrát v zahraničí a zvolil Turku.

S čím vůbec přicházíš do Liberce, kterému se letos vůbec nedaří a situace vypadá už hodně vážně?
Rozhodně se necítím jako spasitel. Ale věřím, že tuhle složitou situace zvládneme a do toho play-out ani baráže nepůjdeme. Protože dnešní zápas se mi z brány zdál celkem dobrý, chyběl tomu jen ten gól.

Byl jsi ze začátku třeba nervózní? Nový tým, navíc v této situaci, hodně mladý kádr...
Nervózní jsem ze začátku byl. Kdybych řekl, že ne, tak kecám. Postupem to ale opadlo a v průběhu zápasu už jsem se cítil dobře. Teď už budu dělat všechno pro to, abych podával dobré výkony a klukům pomohl. Mára Pinc tady odváděl skvělou práci, tak doufám, že se nám s Vošvecem bude dařit.

Liberec má ale druhou nejhorší obranu v lize. Bylo to dnes nějakým způsobem znát?
Jak jsem už říkal, nemyslím, že bychom hráli dozadu nějak špatně. To že na konci někdo ujede, s tím se musí počítat. Jelikož jsme prohrávali a museli jsme se tlačit.

Jak jste vnímali negativní atmosféru v hledišti? Dnes asi nešlo nevšimnout si toho?
Ono to tak bývá. Když se nedaří, tak fanoušci chtějí změnu. Je jasné, že současná situace není ideální, přesto ale věřím, že se nám podaří pár zápasů a ještě to celé zachráníme.

Marku, díky za rozhovor a hodně štěstí do dalších zápasů!

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Z našeho fanshopu

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit