Bílí Tygři Liberec

Je to bída, smutnil po vysoké porážce Ladislav Šmíd

Date of publication Author Martin Zíta, Simona Fischmeisterová

Brno/Liberec – Bílí Tygři za sebou mají duel s brněnskou Kometou. Na jejím ledě se dostali rychle do vedení, které ale ještě rychleji ztratili. Skóre duelu se nakonec zastavilo na stavu 7:3 pro domácí, což pochopitelně nikoho z hostujících hráčů nepotěšilo, výjimkou nebyl ani obránce Ladislav Šmíd.

Láďo, utkání jste rozehráli dobře a rychle jste vedli. Ale to vedení moc dlouho nevydrželo, co se tam stalo?
Nevím. My hrajeme hokej nahoru, dolů, přestože víme, že v naší situaci to prostě nejde. Tím pouštíme soupeře do brejků a v poslední době chybuje v přesilovkách. Začalo to s Varama, kdy tam bylo několik úniků a dneska znova. Je to bída, hrajeme hrozně.

Dnes zase padlo hodně branek po chybách v obraně.
Bylo toho hodně, občas to vypadá, že nikdo neví, koho bránit. Ve vlastním pásmu spolu nemluvíme, je z toho chaos, a když chceme zaútočit, tak hloupě ztratíme puk. Špatně jsme si rozebírali i situace, kdy byl počet hráčů na obou stranách stejný, což se stávat nesmí. Dneska jsme Brnu ty góly v podstatě darovali na zlatém podnose.

Takže asi můžeme říci, že defenziva je znovu hlavní problém Bílých Tygrů?
Jednoznačně. Tohle ale není jen o gólmanovi nebo o obráncích. Hraje se v pěti lidech a když z toho třeba dva vypadnou, tak nemůže nic uhrát. Musíme působit jako pětice, která dodržuje systém. Pak můžeme vyhrávat, nám se to ale vůbec nedaří a jsme tam, kde jsme.

Zaměřujete se na to nějak i v tréninku, mluvíte o tom se spoluhráči? Potíže v obraně totiž Tygry provázejí celou sezonu.
Děláme na tom hodně, každý den. Ale všem asi ještě nedošlo, jak ta situace, ve které jsme, je vážná. Dokud se to nestane, tak se budeme plácat pořád na tom posledním místě. Musí to začít u nás v kabině, protože nikdo jiný to za nás neudělá.

Dnes to trochu vypadalo, jakoby na vaší postupně mizela aktivita.
Docela jo, ale stávat se to nesmí. To je jednoduše ostuda. Jsme profesionální sportovci, bereme za to velké peníze a pak je vidět, že některým hráčům se už na konci nechce. A to prostě nejde.

Hodně hráčů z NHL teď přerušuje svá evropská angažmá a vrací se za moře, přestože minimálně do 14. prosince se hrát nebude. Jak to vypadá u Tebe?
Přemýšlel jsem o tom, ale nakonec jsem si řekl, že je ještě čas. Když se jednání pohnou, tak se tam možná v polovině prosince podívám, ale teď se zdá, že to je všechno zase na mrtvém bodě. Momentálně chci hlavně pomoct Liberci pryč z toho čtrnáctého místa.

Díky za rozhovor.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

Po hostování si u Tygrů prodlouží angažmá odchovanec Zachar

Od 24. do 30. dubna inventura v tygřím fanshopu

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit