Bílí Tygři Liberec

Možnost nastoupit za repre v Liberci jsem si užil, říkal Ladislav Šmíd

Date of publication Author Martin Zíta

Včera byl v Liberci k vidění hokej mezinárodní kvality, síly totiž měřili hráči Česka a Švédska. Lépe z tohoto měření nakonec vyšli čeští hráči, kteří ve třetí třetině třikrát rozvlnili síť a radovali se z výhry 3:1. Jedním z nich byl také Ladislav Šmíd, který v letošní sezoně hájí barvy Bílých Tygrů.

Ladislave, jak hodnotíš zápas proti Švédsku?
No nezačali jsme moc dobře, já už vůbec ne. Hned dostat dva plus deset není ideální, ale stane se. Nechtěl jsem to udělat, ale už to nezměním. Dělali jsme celkem chyby, naštěstí Saša Salák chytal skvěle a držel nás ve hře. Od druhé třetiny jsme pak byli aktivnější, měli jsme tam nějaké šance a stvrdili jsme to brankami.

Vnímal jsi dnešní zápas nějak speciálně, vzhledem k tomu, že se hrálo v Liberci?
Jsem rád, že jsem se tady mohl ukázat před rodinou a kamarády v reprezentačním dresu. Navíc jsem se do repre vrátil po celkem dlouhé době, takže jsem si dnešní zápas užíval. Navíc se vyhrálo a to je vždycky dobré. Ale zápas jako takový, jsem kvůli tomu jinak nevnímal.

Už jsi to lehce nakousl. Do reprezentace se vracíš po čtyřech letech, jelikož v poslední době Ti vždy zabránilo nějaké zranění. Jak jsi tedy prožíval samotné pozvání?
Hrát za repre je sen každého hráče, takže jsem byl určitě rád, že to pozvání přišlo. Poslední dva roky to vždy bohužel vyšlo tak, že jsem se krátce před mistrovství světa zranil a nemohl jsem přijet. Naposledy to byl krk, který jsem si poranil v jednom z posledních zápasů. O rok dříve tam bylo zase něco, takže jsem hodně rád, že tentokrát to už konečně vyšlo a mohl jsem hrát.

Nastupoval jsi v obraně s Markem Židlickým. To byly tvoje úkoly asi jiné než v Liberci, kde hraješ docela hodně dopředu?
Na tu roli defenzivního obránce jsem zvyklý z Edmontonu, kde nastupuji také hlavně na oslabení a podobné situace. Takže to mi dnes vyhovovalo. A možnost zahrát si s Markem byla skvělá. V současnosti je to asi náš nejlepší obránce a hlavně na puku je neuvěřitelný.

Díky za rozhovor.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

TOP 3 zápasy sezóny: Rekordní derby i skalp lídra

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Sbírej oficiální kartičky TELH! Druhá série pro sezonu 2023/24 je venku

Z našeho fanshopu

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit